szerző:
Műértő

Ahonnan a szabadság szele fújt – lengyel tárlatok Budapesten / Kába, kubus, koncepció – a mekkai zarándoklat tere / A megérkezés városa – a Stájer Ősz kiállításai / Újratervezés – 100 év, 100 tárgy a Magyar Zsidó Múzeumban / Az év blockbustere – a Scsukin-gyűjtemény Párizsban / Túllépve a mai kocsmán – a Design Hétről / Lehet egy vásár (ön)kritikus? – az Art Market Budapest

Műértő címlap, 2016. november

Ahonnan a szabadság szele fújt – lengyel tárlatok Budapesten (Götz Eszter)

Kába, kubus, koncepció – a mekkai zarándoklat tere (Lénárd Anna)

A megérkezés városa – a Stájer Ősz kiállításai (Andrási Gábor)

Újratervezés – 100 év, 100 tárgy a Magyar Zsidó Múzeumban (Török Petra)

Az év blockbustere – a Scsukin-gyűjtemény Párizsban (Emőd Péter)

Kulturális föderalizmus – német kortárs múzeumi körkép (Ébli Gábor)

Business as usual – a Frieze Londonban (Fekete-Tóth Eszter, Ferenczy Bálint)

Túllépve a mai kocsmán – a Design Hétről (Tóta József)

Szabadság? Szerelem? – szex Bécsben (Bordács Andrea)

Lehet egy vásár (ön)kritikus? – az Art Market Budapest (Sárai Vanda)

Kortárs totemek – Csom Árpád a Tárt Kapu Galériában (Kozák Zsuzska)

A perifériákról a Regent’s Parkba – interjú Joanna Stella-Sawickával, a Frieze művészeti vezetőjével (Ferenczy Bálint, Rechnitzer Zsófia)

A flux-állapotban hiszek – portré Fenyvesi Áron kurátorról (Zsikla Mónika)

Tárlatvezető: Uhl Gabriella

Kiállításokról:

Pál István és Füst Milán a Pszichiátriai Művészeti Gyűjteményben, Ujházi Péter a Godot Galériában, drMáriás Pécsen, Bp. Szabó György a Liget Galériában, Ekaterina Shapiro-Obermair a Molnár Ani Galériában (Horváth Ágnes, Sinkó István, Aknai Tamás, Süvecz Emese, Timár Katalin) A Galleria d’Arte Moderna Veronában, a Természet és Ember Múzeuma Hanti-Manyszijszkban (Wagner István, Erdélyi Péter)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!