Zivatarokkal, jégesővel érkezik a lehűlés - térkép

Zivatarokkal, jégesővel érkezik a lehűlés - térkép

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A napsütést sem kell feltétlenül nélkülöznünk, de a melegrekordoktól egy időre elbúcsúzhatunk.

Szerdán elsősorban délután helyenként zivatar valószínű, legkisebb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon. A zivatarokat jelentős csapadék (5-20 mm), szélerősödés (50-70 km/h) és kisméretű jég kísérheti – írta figyelmeztető előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett a legtöbb napsütésre északkeleten számíthatunk, de hosszabb-rövidebb időre másutt is kisüt a nap, az ország keleti harmadán akár hosszabb napos periódusok is lehetnek.

Szinte bárhol kialakulhatnak záporok, helyenként zivatar is előfordulhat.

©

A Dunántúlon többfelé megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik az északi, északnyugati szél, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 14 és 19 fok között alakul, északkeleten lesz a legmelegebb. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig

Sok lesz a felhő, hosszabb napos időszakra kezdetben a Dunántúlon számíthatunk. Főként pénteken lesz jellemzően borult az ég a mostani adatok szerint. Az időszak első felében több helyen várható eső, zápor.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 45 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 10 fokról 2, 8 fok közé csökken, pénteken hajnalban talajmenti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 8, 15, majd az időszak végén 15, 20 fok között várható.

Hozzászólások