szerző:
hvg.hu

Az ország sok helyén néhány száz méterre lehet csak ellátni a ködtől.

Tíz megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a köd miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ma csak a Dunántúl ússza meg: Budapesten, valamint a Dunától keletre az országban mindenhol életben van a figyelmeztetés, a nap folyamán hat óránál is hosszabb ideig van sűrű köd. A látástávolság sok helyen alig néhány száz méter.

Az OMSZ előrejelzése szerint dél körülre tisztul az idő, este viszont a szélcsendes tájakon, főleg az ország keleti harmadában újra ködre kell készülni. Holnap valószínűleg Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lesz több órán át sűrű köd.

A fagypont alatti, ködös tájakon néhol nem zárható ki ónos ködszitálás. A Dél-Dunántúlon több helyen 15-20 milliméter körüli eső hullhat – tette hozzá az OMSZ.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!