szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Mélyépítő diplomája is van a főpolgármesteri posztra legesélyesebb Tarlós Istvánnak.

Mélyépítő diplomája is van a főpolgármesteri posztra legesélyesebb Tarlós Istvánnak. Ha tényleg befut, felvirradhat az ingatlanos szektornak. A 63 éves politikus ugyanis beható tapasztalatokkal rendelkezik ezen a téren, 15 évig több állást is betöltött az ágazatban.

Tarlós István bevetheti útépítési ismereteit is
©

Ismeretei nem avulhattak el, hiszen az ingatlanos szakmában régóta munkálkodó Óbuda-Újlak Zrt. felügyelőbizottságának elnöke, s mint ilyen, elvileg rendszeres információkat kap a szektorról. Tarlós különben más szálon is kapcsolódik az ingatlanos szektorhoz. Még a rendszerváltás előtt saját tervező irodai vállalkozást működtetett.

Egyelőre nem tudni, mit kezd majd a Hajógyári szigetre tervezett külföldi beruházással
©

Ingatlanhalmazónak nem mondható. Idén nyáron készült vagyonbevallása szerint mindössze két ingatlan fele-fele arányú tulajdonosa. Az egyik egy 1926-ban épült, 130 négyzetméteres III. kerületi családi ház, amit idén januárban örökölt édesanyjától. A másik egy szintén kerületi 77 négyzetméteres társasházi lakás, amit hat évvel ezelőtt vásárolt.

Tarlós nem ellensége az átgondolt ingatlanfejlesztéseknek. Erre utal a honlapján is olvasható terve, miszerint kijelölné a toronyházak helyét és rendezné a Duna partmenti szakaszait. Ez akár rossz hír is lehet az ingatlanosoknak, mert további folyóparti telkeket így már nem foglalhatnának el. A jelölt egyébként folytatná a Budapest Szíve programot és más infrastrukturális beruházásokat - igaz csak akkor, ha az átvett kassza ezt lehetővé teszi. Nem idegen tőle a turizmus fejlesztése sem, ezért haladéktalanul belevágna a régóta esedékes kongresszusi központ építésébe.

Ilyen lehet a Tarlós István új munkahelyét is befogadó Városháza, ha az Egeraat iroda tervei valósulnak meg

Budapest leendő főnöke mindehhez masszív anyagi hátteret épített. Országgyűlési képviselőként havonta bruttó 394 230 forint illetve további 236 538 forint csörög a családi kasszában. Fővárosi képviselőként 263 ezer forintot kap, vagyonnyilatkozata szerint jogosult havi 213 590  forint nyugdíjra, az Óbuda-Újlak Zrt. felügyelőbizottsági elnöki posztja újabb havi 200 ezer forintot hoz. Saját bevallása szerint két OTP-ügylet nyomán összesen 10 millió forintos a hiteltartozása. Autóra nem nagyon költött, ha nem hivatali autón jár, akkor egy négy éve vásárolt, most hét éves, 1,9-es, dízeles VW Passattal közlekedik.

    

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Orbánnak üzenhetett Merkel: Le kell küzdeni a nemzeti egoizmust

Orbánnak üzenhetett Merkel: Le kell küzdeni a nemzeti egoizmust

Megint bíróság elé kell állnia a korábban felmentett pécsi hajléktalannak

Megint bíróság elé kell állnia a korábban felmentett pécsi hajléktalannak

Fegyveres rablás a belvárosban: pénzváltót pakolhattak ki

Fegyveres rablás a belvárosban: pénzváltót pakolhattak ki

Videó: Kalifornia olyan most, mint a legdurvább katasztrófafilmek

Videó: Kalifornia olyan most, mint a legdurvább katasztrófafilmek

A második évben vérzik el a legtöbb vállalkozás

A második évben vérzik el a legtöbb vállalkozás

Egész éjjel járnak majd a metrók szilveszterkor

Egész éjjel járnak majd a metrók szilveszterkor