szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Kinek ne lenne fontos a Feng Shuiban is megjelenő család és egészség, a gazdagság, a hírnév, a szerelem, a kreativitás...

Kinek ne lenne fontos a Feng Shuiban is megjelenő család és egészség, a gazdagság, a hírnév, a szerelem, a kreativitás a segítő emberek, az utazás és a karrier? De mindannyian mások vagyunk! Ezért egyikünknek az egyik, másikunknak a másik életterület válik lényegessé életében. A lakás magában hordozza mindezeket az úgynevezett életterületeket. Ezeket a Feng Shui térkép – azaz a Bágua – segítségével határozhatjuk meg otthonunkban. Ha pedig ezt megtettük, már tudni fogjuk, hogy a számunkra fontos területeket hol találjuk.

A Bágua

A Báguát egy egyenlő oldalú nyolcszögként kell elképzelni (Bágua = 8 irány, nyolcszög), amelyet az átlók nyolc „tortaszeletre” osztanak fel. Minden szeletke egy-egy életterületet és irányt szimbolizál, mint ahogy azt az ábrán is látjuk.

Íme, a nyolc életterület:

• a Karrier területe lakásunk északi területe;

• a Tudásé az északkelet;

• a Családé és az egészségé a kelet;

• a Gazdagságé a délkelet;

• a Hírnév területe a dél;

• a Szerelem és a párkapcsolat életterülete otthonunk délnyugati része;

• a Kreativitásé a nyugat;

• végül a Segítők és az utazás területe az északnyugat.

Vegyünk elő egy kockás papírt, és rajzoljuk meg méretarányosan lakásunk alaprajzát. Elkészíthetjük csupán annak a helyiségnek az alaprajzát is, ahová a fát szándékozzuk felállítani, ugyanis a Bágua térkép nem csak a lakásra, hanem annak egy-egy szobájára is alkalmazható. Ha nincs iránytűnk, akkor kora reggel figyeljük meg, hol kel fel a nap, ami a keleti irányt máris meghatározza.

A Báguát ajánlatos pausz papírra átmásolni, mert így könnyedén ráhelyezhetjük irányhelyesen az alaprajzunkra. Miután megtettük, készen is vagyunk: a torta-szeletkék kimetszik a vizsgált térből az életterületeket; így karácsonyfánk elhelyezésében teljes egészében a Feng Shui módszer alapján járhatunk el.

A Feng Shui tehát olyan eszköz a kezünkben, amellyel bizonyos szintig uralkodhatunk sorsunkon. Ha egy életterületre életenergiát, azaz Chit viszünk be, az életterület energiái felpezsdülnek, és kedvezően hatnak életünkre: jobbá válhat párkapcsolatunk, az egészségünk javulhat, vizsgázó gyermekünk jobban teljesíthet, és így tovább. A karácsonyi ünnep előtt néhány nappal gondolkodjunk el az elmúlt esztendőn: miben voltunk kevésbé sikeresek, miben szorulunk segítségre… És ha ez megvan, állítsuk a feldíszített fát a szóban forgó életterületre, hogy csodás erejével mozgósítsa annak energiáit.

Ötletek a fa elhelyezéséhez

- A Karrier területén elhelyezett fa az egyéni út, az életirány mielőbbi megtalálásában nyújt segédkezet.

- A Szerelem és házasság területén elhelyezett fa nem kizárólag a pár-, hanem az emberi kapcsolatok erősítését is szorgalmazza.

- Az Egészség és család területen lévő fenyőfa a szülőkkel, a testvérekkel lévő viszony jobbá tételéhez, valamint az egészség megőrzéséhez járul hozzá.

- A Gazdagság terület kiválasztása a köszönetnyilvánítás mellett előretekintés is a jövőbe. Megköszönjük, hogy az elmúlt esztendőben fenn tudtuk magunkat tartani, és kérjük, hogy a következő esztendőben is legalább így, vagy még inkább teljesüljenek anyagi vágyaink.

A plafonra is fellógathatjuk a fát, ha akarjuk

- A Belső egyensúly tökéletesítéséhez a ház, illetve a lakás/szoba középpontjában elhelyezett fenyőfa járul hozzá. Lakásunk középpontja életünk centruma. Ha semmi nem ment az elmúlt évben, vagy az élet minden területe javításra szorul, akkor itt a karácsonyfánk helye.

- A fentiek mellett messze nem elhanyagolható a Segítőkész emberek területe. Az itt elhelyezett örökzöld az emberek iránti szeretet, a segítség kifejezése Feng Shui módon, ill. az év folyamán kapott segítségért és ajándékokért mondott köszönet jelképe.

- S ha valakinek kevéssé volt kellemes az éve, visszavarázsolhatja mindennapjaiba az elveszett vidámságot, ha feldíszített fájának az Alkotókészség és gyerek területen keres helyet. A gyermekekkel való viszonyt is jelképezi ez a terület, így ha velük jobb kapcsolatot szeretnénk, állítsuk ide a fát.

- Az Önművelés és tudás birodalmában az önmagunkról való gondolkodás, megismerés, új utak felfedezése szerepel, sőt a nőknél a teherbeesést is jelenti. Akár köszönetet szeretnénk nyilvánítani, mert pompásan sikerült a gyerkőc, akár kérni szeretnénk az áldást, hogy minél hamarabb sikerüljön az állapot elérése, a fa helye itt legyen.

- A Hírnév területén elhelyezett karácsonyfa a kitűzött célok elérését, mások általi elismerést hivatott elősegíteni.

 

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Egymillió ember demonstrált Londonban

Egymillió ember demonstrált Londonban

Beismerte tettét az utrechti lövöldöző

Beismerte tettét az utrechti lövöldöző

Készüljön: ma este lehet, hogy nem fog tudni fizetni a neten és a városban sem

Készüljön: ma este lehet, hogy nem fog tudni fizetni a neten és a városban sem

Ezen a videón élőben nézheti, ahogy az űrhajósok tesznek-vesznek a Nemzetközi Űrállomás külsején

Ezen a videón élőben nézheti, ahogy az űrhajósok tesznek-vesznek a Nemzetközi Űrállomás külsején

Német külügyminiszter: Aki azt hiszi, a kínaiakkal ravasz üzleteket köthet, meg fog lepődni

Német külügyminiszter: Aki azt hiszi, a kínaiakkal ravasz üzleteket köthet, meg fog lepődni

Cisztának hitték, valójában a parazita ikertestvére növekedett benne

Cisztának hitték, valójában a parazita ikertestvére növekedett benne