Naperőmű épül Szentesnél

Naperőmű épül Szentesnél

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Az eddig főleg a B kategóriás irodai és kisebb mértékben a logisztikai piacon ismert Appeninn Holding más üzleti...

Az eddig főleg a B kategóriás irodai és kisebb mértékben a logisztikai piacon ismert Appeninn Holding más üzleti területen is szeretné kipróbálni magát. A közelmúltban megalapította az Appeninn Solaris Zrt-t, amely kizárólag energetikai beruházásokat végez és felügyel. Az első naperőmű Szentes térségében lesz egy ottani telkükön.

©

Az új vállalat a kis – azaz 500 kilowattnál kisebb kapacitású – naperőművek piacán kíván megjelenni, mint áramtermelő, a kötelező átvételi rendszerben értékesítve a villamos energiát. Az igazgatóság elnöke nem tartja kizártnak, hogy egyéb ingatlanjaikon is élnek a naperőművek telepítésének lehetőségével, hiszen ezekhez mind a felületek, mind a kereslet rendelkezésre áll.

 „A pilot-projektet akkor tekinthetjük sikeresnek, ha 10 évnél rövidebb megtérülést érünk el, és műszaki értelemben is kedvezőek a tapasztalatok a szentesi ingatlanunkon, valamint a Bedő faluban megvásárolni tervezett helyszínen is.” – mondta Székely Gábor.

©

„Célunk, hogy alacsonyan árazott, réspiaci szegmensekben vessük meg a lábunkat, ott hatékony és versenyképes üzemeltetést folytassunk, ily módon elérve a kívánt megtérülést, a stabil hozamtermelést.” Ennek jegyében vannak jelen például a speciális nehézgépjárművek szegmensében is, ahol hosszútávú bérleti szerződések termelik az Appeninn csoport árbevételének több mint hatodát.