szerző:
hvg.hu

A kormánybiztos 17 ezer lelkes szülővárosában már annyi sportlétesítmény épült, hogy bajban lehetnek a sportolni vágyók, melyikbe is menjenek. A súlyos milliárdokért felhúzott csarnokok és uszodák közé tervezett sportkollégium üzemeltetése évi 280 millió forintba fog kerülni, pedig állítólag nulla energiaigényű.

Kisvárdán van termálfürdő, tanuszoda, és természetesen stadion, mely az eredetileg tervezett 120 millió helyett 2,5 milliárd forintért épült meg. A stadion mellé a focisták kaptak egy fedett focicsarnokot (700 millió forint), de a városban sportcsarnok is épült (3,5 milliárd). Jelenleg a nemzetközi atlétikai versenyek megrendezésére is alkalmas atlétikai stadion, lőtér, termálvizes lórehabilitációs központ (2-2 milliárd forint), valamint vízicsúszdapark (700 millió forint), és egy újabb, 520 millió forintos tanuszoda is épül. A kisvárdai kézilabda- és fociakadémia mellett pedig sportkollégiumot alakítanak ki 1,4 milliárd forintból.

Utóbbinál az építtető a Nemzeti Sportközpontok, a beruházás pedig elsősorban uniós forrásból valósul meg, emellett a Széchenyi 2020 program keretében a közel nulla energiaigényű épületek létesítésére kiírt pályázaton elnyert forrást is felhasználja – írta az Mfor. A jövő évi költségvetés szerint az üzemeltetés a Nemzeti Sportközpontok feladata lesz, erre az állam 280,5 millió forintot különített el, azaz havonta több mint 23 millió forintba fog kerülni a nulla energiaigényű épület üzemeltetése.


 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Jobban élnek a szlovákok, mint mi

Jobban élnek a szlovákok, mint mi

Lekapták Gruevszkit az Anker közben

Lekapták Gruevszkit az Anker közben

Böde Dánielt kitették a Fradi első csapatából

Böde Dánielt kitették a Fradi első csapatából

A Kétfarkú új alkalmazása megmutatja, hol vannak ingyenes nyilvános wc-k az országban

A Kétfarkú új alkalmazása megmutatja, hol vannak ingyenes nyilvános wc-k az országban

Csak egy kis tesztoszteron, és máris jobban vannak a férfiak

Csak egy kis tesztoszteron, és máris jobban vannak a férfiak

Hamarosan bezár Budapest egyik legkedveltebb péksége

Hamarosan bezár Budapest egyik legkedveltebb péksége