szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre szürreálisabb a helyzet a Zrínyi utcában.

Decemberben írta meg a 444.hu, hogy budapesti belvárosban található La Fabbrica étterem egy zárt, fűthető utcai teraszt épített közvetlenül a CEU Babakutató Labor ablaka elé. Ha szellőztetni akarnak az EEG-előkészítő szobában vagy a csecsemőknek a vizsgálatok előttre kialakított átmeneti zónában, akkor az ablakok az étterem zárt teraszára nyílnak, centikre a vendégekhez.

Most a helyzet még az eddiginél is abszurdabb lett: a 444 számolt be arról, hogy az étterem munkatársai zsalugáteres fa táblákat kezdtek el felszerelni a ház három ablakára. Így aztán amikor a vendéglátósok bezárják a spalettákat, akkor a kutatók nem tudnak ablakot nyitni, és természetes fény is alig jut be.

A ház a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés tulajdona, a La Fabbrica üzletvezetője pedig azt állítja: az étterem és a ház tulajdonosa megegyeztek a terasz beépítéséről, sőt, az önkormányzat is közölte, hogy az étterem minden engedélyt beszerzett a bővítéshez. Csakhogy a háznak arra a részére, amelyet a CEU évek óta használ, a K&H Banknak van használati joga, mivel régen bankhelyiség volt ott, így a CEU tőlük bérli a laborhelyiséget.

A CEU panaszt tett az önkormányzatnál.

Fotó: Csibra Gergely / Facebook

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!