szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kuna Tibor havi 48 ezer forintért lakik egy 74 négyzetméteres ingatlanban.

Jutányos áron bérel önkormányzati lakást Kuna Tibor egykori kormányközeli üzletember. Szijjártó Péter külügyminiszter barátja a budai Vár szívében lévő Úri utcában egyik műemléképületben lakik – derítette ki a 24.hu.

A portál a Budavári Önkormányzattól kikért közérdekű adatok alapján azt írja, hogy az üzletember 2018 nyarán – még a kerület fideszes vezetése idején – lakáscserével jutott hozzá a 74 négyzetméteres lakáshoz, amit havonta 48 ezer forint bérel. Az Opten cégadatbázis adatai szerint tavaly november óta a hivatalos lakcíme is itt található.

A 24.hu kiderítette, hogy Kuna egy XVIII. kerületi, 67 négyzetméteres lakást adott az önkormányzati ingatlanért cserébe, ám a tulajdoni lap szerint azt a csereszerződés aláírását követő napon vissza is vásárolta az új (ideiglenes) tulajdonosoktól. Vagyis a cserét csak papíron bonyolították le.

Az önkormányzat tájékoztatása és a földhivatali adatok alapján Kuna Tibor 2018. június 5-én kötött lakáscsere-szerződést az Úri utcai ingatlanra, amihez az önkormányzat hozzájárult, június 6-án pedig már ismét az ő tulajdonában volt a cserealapként biztosított XVIII. kerületi lakás.

A portál kereste Kunát, de nem tudta elérni.

Bayer Zsolt publicista még ennél is olcsóbban, havi 32 ezer forintért bérel lakást a budai Várban, ugyanígy lakáscserével.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!