Ingyen bérel irodát Pécs főterén a Fidesz-közeli hírportált működtető vállalkozó

Ingyen bérel irodát Pécs főterén a Fidesz-közeli hírportált működtető vállalkozó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fodor-Petrov Józsefnek 15 évig csak a rezsit kell fizetnie a város központi helyén fekvő helyiségekért.

Tizenöt évig ingyen, mindössze a rezsiért cserébe bérelhet irodát Pécs főterén az Irány Pécs NKft., írja a Szabad Pécs. A cég tulajdonosa az a Fodor-Petrov József, aki a kormányzati hirdetésekkel teletömött, a portál által Fidesz-közelinek titulált Pécs Aktuál nevű városmagazint is kiadja.

A Szabad Pécs látta a bérlésról szóló szerződést, miután kikérte azt a Zsolnay Örökségkezelő NKft.-től. A ZSÖK adta ki az Irány Pécs Nkft.-nek a főtéren lévő egységet, jegyzi meg a portál.

A pécsi önkormányzat lapja, a PécsMa azt írta, hogy

a nullaforintos szerződés miatt büntetőfeljelentést tett Péterffy Attila polgármester.

A portál azt is írta, hogy az Irány Pécs Nkft. eredetileg az emeleti irodákra kapott ingyenes használatot, a kávézóra és a shopra nem, mégis ingyen használta és használja a társaság az egész ingatlant. A Szabad Pécs információi szerint korábban a házban bent lévő vállalkozó 150 és 200 ezer forint közti nettó összeget fizetett havonta csak a kávézó üzemeltetéséért.

A PécsMának Fodor-Petrov József részletesen válaszolt, azt írta, hogy “a kérdéses társaság, amely bérleti joggal rendelkezik, az Irány Pécs NKft., melynek többségi tulajdonosa a P1 Média Group Zrt", utóbbi szintén Fodor-Petrov cége.

"A kérdéses ingatlan és a 3 funkció, a feladat ellátás fenntartása és ellátása – a Pécs MJV által vállalt pályázati feltételeknek megfelelően – évente mintegy 15 millió forintba kerül, amelyet jelenleg kizárólag a P1 Média Group Zrt., mint az Irány Pécs NKft. többségi tulajdonosa finanszíroz (munkavállalók, alvállalkozók, stb.). Mindezeken felül természetesen fizetjük az épület teljes rezsiköltségét, illetve az előkert bérleti díját is.

Így összességében a feladat ellátási költségek, a rezsi, és a bérleti díj évente bőven több, mint 20 millió Ft-ba kerülnek.”

– nyilatkozta a tulajdonos.

"Ezzel, ha úgy tetszik, a belváros egyik legmagasabb bérleti díját fizetjük ki, ugyan nem bérleti díj jogcímen, de az Önkormányzat feladatait (vállalásait) és kötelezettségeit ellátva, az Önkormányzat tulajdonát képező ingatlanban, vagyis a kérdésben feltett „ingyenes” kifejezés nehezen értelmezhető, amennyiben a teljes konstrukciót tekintjük”.

– mondta Fodor-Petrov.

Képünk illusztráció.

Hozzászólások