szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Alumíniumból és fából készült a Sneci nevű lakóhajó, amit Bene Tamás álmodott meg.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

Lakóhajót tervezett a Tiszára egy magyar építész, Bene Tamás. A hírről az egyik legismertebb nemzetközi, építészettel és dizájnnal foglalkozó oldal, a Dezeen is beszámolt.

Bene a Snecinek nevezett, tiszai horgászcsónakok által inspirált lakóhajót egy fiatal, budapesti pár számára álmodta meg.

A népi halászhajókból ihletet merítve a hajótest alumíniumból és hőkezelt fából készült.

Bene a lapnak azt is elmondta, hogy a halászhajóknak nincs bevett tervezője, a tulajdonosok igényei és szükségletei alapján alakítják ki ezeket, a célja pedig az volt, hogy a lakóhajó összhangban legyen a környezettel.

A hajó energiaigényét két, a tetőre szerelt napelem biztosítja.

A képeket ide kattintva tekintheti meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!