szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A rövid távra kiadó lakásokat összegző platform szerint rengeteget fogunk utazni, ha egyszer majd lehet.

„Jelentős visszapattanást” prognosztizál a turizmusban az Airbnb szállásközvetítő oldal, de hogy mennyire jelentősre gondol, és hogy mikor következhet ez be, azt egyelőre nem közölte.

A BBC emlékeztet: tavaly 30 százalékkal esett a társaság bevétele – 3,4 milliárd dollárra – a koronavírus-járvány miatt bevezetett utazási korlátozások (vagy tilalmak) következtében. 2020 utolsó negyedévében 22 százalékos volt a visszaesés a megelőző év azonos időszakához képest, ami több elemző szerint jobb eredmény a vártnál, hiszen a világ jelentős részén akkor pörgött föl igazán a pandémia második hulláma. Az idei év eddig eltelt szakaszában pedig még kisebb volt a mínusz – közölte az Airbnb.

Brian Chesky vezérigazgató szerint a világjárvány következtében megváltoznak az utazási és szállásokkal kapcsolatos szokások és igények, s ebből cége profitálni fog tudni. Ugyanakkor óvatosságra is intett, megemlítve, hogy sok múlik a vakcinák terjedésének sebességén. Ezért 2021-re vonatkozó előrejelzésekbe nem is bocsátkozott.

2020-ban a vállalat európai szárnya járt a legrosszabbul, ahol döntően külföldre utaznak az emberek, ami komoly akadályokba ütközött abban az évben. A legstabilabb régió Észak-Amerika volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!