szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Folytatódik a Nyugati pályaudvar felújítása, június közepétől egy hónapig nem mehetnek be oda a vonatok.

A Nyugati pályaudvar felújítása és karbantartása miatt a pályaudvart június 19. és július 18. között lezárják – mondta el Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A felújítás még tavaly kezdődött, a fejlesztés részeként több mint 8200 négyzetméteren rekonstruálják a pályaudvar tetőszerkezetét, megújul a vágánycsarnokban található felsővezeték-hálózat és az utastájékoztatási rendszert is modernizálják. Májusban mutattak be képeket arról, hogyan haladnak a tetőszerkezet felújításával.

A MÁV már korábban összefoglalta, milyen változásokra érdemes készülni ebben az egy hónapban.

– A váci és a ceglédi vonalon több vonatot összevonnak: a zónázó vonatok Szob–Vác–Rákospalota–Újpest–Zugló–Kőbánya-Kispest–Cegléd útvonalon kerülik ki a Nyugatit, a személyvonatok Vác–Rákosrendező–Kőbánya-Kispest–Monor távon járnak.

– A váci vonalon emellett a Báthory és a Metropolitan Eurocity Rákospalota-Újpestről indul, illetve oda érkezik, a Hungária Eurocitynek a Keleti pályaudvar lesz a végállomása.

– A Budapest–Esztergom vonalon a zónázó és a gyorsított vonatok Rákosrendező és Esztergom között járnak.

– A Budapest–Veresegyház–Vác vonalon Rákospalota-Újpestről indulnak, illetve oda érkeznek a vonatok.

– A Budapest–Nyíregyháza vonalon az Intercityk végállomása Zugló, a sebesvonatoké Kőbánya-Kispest.

– A Budapest–Szeged közötti InterCityk Kelenföldről indulnak és oda érkeznek, Ferencvárosban is megállnak.

– A Budapest–Lajosmizse vonalon Kőbánya-Kispest a végállomás. Itt az is bonyolítja a helyzetet, hogy a vonal más szakaszait is felújítják, ezért június 19-től 28-ig Kőbánya-Kispest és Dabas között pótlóbuszok járnak, 29-én a teljes vonalon, június 30-tól július 4-ig pedig Lajosmizse és Kecskemét között kell pótlóbuszra szállni.

– A Martonvásár és Kőbánya-Kispest között munkanapokon, valamint a Tárnok és Kőbánya-Kispest között hétvégi napokon közlekedő személyvonatok budapesti végállomása Kelenföld lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!