szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hivatalosan még nem derült ki, mennyiért húzhatják fel.

Tavaly októberben derült ki, hogy a kormány döntött a Pécsi Mecsek FC labdarúgó-stadionjának megépítéséről. E szándékát csütörtök esti Magyar Közlönyben megerősítette, és kijelölte a beruházás előkészítésének felelősét: az emberi erőforrások miniszterét, Kásler Miklóst.

A kormány döntött, tényleg új stadiont kap Pécs

Pécs is megkapja a maga stadionját.

A kormányhatározat szerint Káslernek a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, azaz Mager Andrea bevonásával kell dolgoznia az ügyön. Varga Mihály pénzügyminiszternek a beruházás előkészítéséhez és megvalósításához szükséges forrásokat kell biztosítania.

Arra is felhívja a határozat Káslert, hogy Mager bevonásával készítsen előterjesztést a stadionépítés megvalósításával összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról.

A Napi tavaly azt írta, az 5-8 ezer férőhelyes stadiont 12-18 milliárd forintból húzhatják fel.

A félretervezéstől a korrupcióig - épülhet stadion az Eb-re drágábban, mint a mienk?

Egy szempontból egész biztosan kiemelkedik Budapest a foci-Eb 11 helyszíne közül: amióta 2014-ben az UEFA kiosztotta a rendezési jogot, egy helyen sem költöttek annyit a stadionra, mint nálunk. A korábbi kiadásokat is beleszámítva Eb legdrágább stadionja így sem a mienk, de szinte lehetetlen versenyezni, ha a Wembley és az azeri nemzeti stadion is a mezőnyben van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!