szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Balla Irma, a 2007 húsvétján meggyilkolt debreceni fideszes önkormányzati képviselő egykori barátnőjét hallgatták meg tanúként kedden a Debreceni Törvényszéken; a tárgyaláson a nő az áldozat állítólagos titkos barátjáról is beszélt.

F. Istvánné azt mondta: Balla Irma a halálát megelőző szilveszterkor beszélt neki arról, hogy van egy közeli barátja, akivel együtt dolgoznak a Fideszben oktatási-szociális területen, szinte minden nap. A halálát megelőző héten pedig Balla Irma már arról beszélt neki, hogy a férfival már több mint barátság van közöttük, csak az a baj, hogy a férfi nős, s a feleség "elmebajosan féltékeny", rendszeresen fenyegette, zaklatta őt.

Balla Irmát 2007 húsvétkor gyilkolták meg debreceni lakásában. A gyilkossággal az ügyészség a képviselő fiát vádolta meg. Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság S. Sándort különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt tizenkét év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Az ügyész súlyosításért, az ügyvéd felmentésért fellebbezett, így került az ügy másodfokon a Debreceni Ítélőtáblára.

A táblabíróság új eljárás lefolytatását rendelte el, arra hivatkozva, hogy "nem sikerült teljeskörű bizonyítási eljárást lefolytatni, az ügy részbeni felderítetlensége miatt", s elrendelte S. Sándor előzetes letartóztatásának az azonnali megszüntetését is. Az új eljárásban továbbra is S. Sándor az ügy vádlottja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megjött a tájékoztatás: a jövő héten adják be a most elmaradt AstraZeneca-oltásokat

Megjött a tájékoztatás: a jövő héten adják be a most elmaradt AstraZeneca-oltásokat

A hétvégéken továbbra is ingyen szállítja a BKK a bicikliket

A hétvégéken továbbra is ingyen szállítja a BKK a bicikliket

Az oltási főpróba bedőlt, és a kormány még tartozik egy magyarázattal

Az oltási főpróba bedőlt, és a kormány még tartozik egy magyarázattal