szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Illegális filmterjesztőt fogott el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Gyöngyösön - tájékoztatta a hatóság észak-magyarországi regionális bűnügyi igazgatóságának szóvivője kedden az MTI-t.

Jánvári Regina elmondta, hogy a fiatalember, aki üzemszerűen másolta és értékesítette a filmeket, közel 8 millió forintnyi kárt okozott a jogdíjtulajdonosoknak. Közlése szerint a férfi internetes apróhirdetésen keresztül kínált eladásra másolt filmeket; kollekciójában nagyjából 3000 HD minőségű film szerepelt.

A NAV pénzügyi nyomozói házkutatást tartottak a férfi lakásán és több illegálisan másolt, jogvédett alkotást tartalmazó adathordozót, valamint az internetes értékesítést bizonyító listákat, és az elkészített másolatok feladását igazoló postai feladóvevényeket foglaltak le - tette hozzá.

©

Jánvári Regina közölte: a házkutatást követően a fiatalembert előállították és gyanúsítottként hallgatták ki szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény elkövetése miatt, amely az okozott vagyoni hátrányra, valamint az üzletszerűségre tekintettel akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A kár megtérítése érdekében a NAV nyomozói indítványozták a gyanúsított tulajdonában lévő ingatlanok zárolását is - mondta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!