szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Damu Roland nem engedi, hogy a börtön dolgozói hivatalosan nyilatkozzanak állapotáról, és Ruttner György ügyvéd is szűkszavúan beszél védence hogylétéről - írja a Hír24.

Damu Rolandnak múlt hét csütörtökön meg kellett kezdenie börtönbüntetését, mert "kórházi kezelésének indoka valótlan", vagyis nem szorul pszichiátriai kezelésre.

Damu Roland
©

A Hír24 a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát arról kérdezte, azóta átszállították-e a színészt a börtön pszichiátriájára, esetleg kapott-e külön cellát, a BVOP illetékese azonban azt mondta: Damu kérésére semmiféle nyilatkozatot nem adhatnak ki az állapotáról.

Bár korábban Damu ügyvédje, Ruttner György is készségesen számolt be ügyfele állapotáról, a lap szerint most ő is titkolózni kezdett. Kérdésükre csak annyit mondott, hogy pénteken délelőtt beadta a fellebbezést a bíróságra az ellen, hogy a színészt előzetes értesítés nélkül bevitték a börtönbe.

Damut másodfokon kétrendbeli személyi szabadság megsértése és nemi erőszak miatt négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság március 20-án. A színészt tavaly szeptemberben első fokon hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság nemi erőszak, személyi szabadság korlátozása és egyrendbeli súlyos testi sértés vádjában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!