Elmebeteg lehet a pesterzsébeti késelő

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hajtóvadászatot indított a rendőrség azután a gyilkos után, aki kedden délután szúrt nyakon minden indíték nélkül egy férfit Pesterzsébeten.

Szemtanúk szerint a 46 éves áldozat éppen a pesterzsébeti Ferenc és Szent Imre herceg utca sarkán sétált, amikor egy harmincas éveiben járó fiatalember odalépett hozzá, és egy konyhakéssel szó nélkül nyakon döfte.

A Blikk úgy tudja, a férfinak éppen az ütőerét találta el a gyilkosa, aki a támadás után egyszerűen továbbsétált. Az áldozatot a helyszínen még újra tudták éleszteni, azonban a kórházban meghalt.

A Blikk által megkérdezett kriminálpszichológus, Bilkei Pál szerint a férfinak zavart lehet az elméje, és továbbra is életveszélyes lehet az olyan beteg ember, aki minden indíték nélkül öl. A szakember szerint ha a rendőrség nem kapja el a támadót, félő, hogy újra kést ragad, és esetleg ismét ölni fog.

A rendőrség egy 35 év körüli, vékony testalkatú férfit keres, akinek állig érő, fekete, hullámos haja van. A tettes a bűncselekmény elkövetésekor zöld pólót és világos nadrágot viselt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság illetékese.