szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Nyomoz a rendőrség egy makói cégnél, amelyből a Fidesz egykori gazdasági frontembere, Gansperger Gyula kockázatitőke-társasága kiszorította tulajdonostársát.

©

A szembesítésnél tart az a rendőrségi eljárás, amelyben a Gansperger Gyula egykori Fidesz-főkönyvelőhöz köthető Geoterm Invest Kft. tisztségviselői a gyanú szerint egy közgyűlési jegyzőkönyv meghamisításával szorították ki az alapítókat a makói Materm Kft. ügyvezetéséből.

A Matermet a szegedi és hódmezővásárhelyi egyetemi oktatókból és mérnökökből álló Brunnen Hőtechnika Kft. alapította a makói önkormányzat bevonásával, miután a cég 2010-ben 444 millió forint uniós támogatást nyert el a geotermikus energia hasznosítására. Az egymilliárd forintos projekthez azonban tőkére volt szükség. Így kapóra jött Ganspergernek – az állami privatizációs szervezet első Orbán-kormány alatti elnök-vezérigazgatójának – az ajánlata, hogy az irányítása alatt álló Morando Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. beszáll a megvalósításba.

A 2011 tavaszán aláírt megállapodás szerint a félmilliárdos tőkebefektetésért cse-rébe a Materm 73 százaléka a Morando érdekeltségébe tartozó Geotermé lett, a Brunnen 98 százalékos részesedése pedig 25 százalékra apadt.

Arról, hogy mindebből hogyan lett büntetőügy, a HVG e heti számában olvashatnak.

 


 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon is beárazták a gázolajról benzinre váltott új Audi SQ7-et

Itthon is beárazták a gázolajról benzinre váltott új Audi SQ7-et

Az új Honda Legendben már legálisan tévézhet menet közben a sofőr

Az új Honda Legendben már legálisan tévézhet menet közben a sofőr

Nagyinterjú Élesben Szijjártó Péterrel: oltásjátszma, jachtozás, titkosszolgák és a Néppárt-balhé

Nagyinterjú Élesben Szijjártó Péterrel: oltásjátszma, jachtozás, titkosszolgák és a Néppárt-balhé