Biztonsági őrök verekedtek a Nyugatiban: őket keresi a rendőrség – fotók

Biztonsági őrök verekedtek a Nyugatiban: őket keresi a rendőrség – fotók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gyanú szerint egy 37, egy 47, egy 50 és egy 52 éves férfi vert meg csütörtök délután a Nyugati pályaudvaron egy budapesti férfit. A rendőrség péntek reggel közzétette a fotójukat.

A police.hu közleményében azt írják, hogy a négy férfi ellen garázdaság gyanúja miatt indítottak eljárást. A rendőrség kéri, hogy aki látta a verekedést, vagy bármit tud az elkövetőkről, hívja az ingyenes telefontanút, a 06-80-555-111-en, a 107-es vagy a 112-es segélyhívót.

©

A TV2 hírműsora szerint hajléktalannak nézték, ezért verték meg a férfit a MÁV alvállalkozójaként dolgozó vagyonőrök a Nyugati pályaudvaron.

A saját bevallása szerint súlyos betegséggel küzdő férfi azt mesélte a Tényeknek, hogy épp a családjához utazott volna haza, egy padon ült, ám egyszer csak odament hozzá öt vasúti rendész és belekötöttek, szidalmazták, hajléktalan cigánynak nevezték. A férfi a pályaudvari rendőrség felé menekült végül a támadói elől. Az őrök, állítása szerint elvették a telefonját és kitörölték a felvételt, amit készített és a vonatjegyét is.

A Tényekben megszólalt egy másik férfi is, aki az áldozat segítségére sietett, de őt is megverték.

A MÁV szóvivője a műsorban megerősítette, hogy megtörtént az eset, a verekedőket kizárták a szolgálatból, és belső vizsgálat is indul az ügyben.