szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hétfőig finomodhat Lázár János alkotmánymódosítási javaslata, amely kivenné az Alkotmánybíróság felülvizsgálati jogköréből a népszavazási tilalom alá eső kérdéseket. Figyelembe vehetik a szakszervezetek kifogásait is.

A Fidesz frakcióvezetője hétfőn az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács és az Országgyűlés ülésén jelenti be a 98 százalékos különadóval összefüggő, új elemeket is tartalmazó javaslatát - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

Lázár János és Orbán Viktor péntek délelőtt folytatott megbeszélést a témában.

A Fidesz frakcióvezetője szerdán azt mondta, hogy a szakszervezetek által javasolt módosításokkal fogadhatja el a Ház a különadóról szóló jogszabályt jövő hétfőn. Emellett finomodhat a Lázár János jegyezte alkotmánymódosítási javaslat is, amely a népszavazási tilalom alá eső kérdéseket kivenné az Alkotmánybíróság felülvizsgálati jogköréből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bürokratikus akadálypálya vár a táppénzt igénylőkre, épp ideje, hogy ez változzon

Bürokratikus akadálypálya vár a táppénzt igénylőkre, épp ideje, hogy ez változzon

Gombapincében termesztett kannabiszt

Gombapincében termesztett kannabiszt

Johnny Depp fellebbezett a „feleségverős” perben, de elutasították

Johnny Depp fellebbezett a „feleségverős” perben, de elutasították