Tetszett a cikk?

A Greepeace nemzetközi környezetvédő szervezet demonstrációt szervezett a Paksi Atomerőmű főbejáratánál tiltakozásul az üzem élettartamának várható meghosszabbítása ellen.

Negyven tagú nemzetközi csoport érkezett a Greenpeace szervezésében csütörtökön a Paksi Atomerőmű főbejáratához. Az akciót szervező hazai Greenpeace-szervezet szóvivője, Kalovits Judit szerint céljuk, hogy tiltakozzanak a Paksi Atomerőmű élettartamának várható meghosszabbítása ellen. A csoportban osztrák, holland, török, angol, szlovák, román és magyar aktivisták vettek részt. A helyszínre érkező rendőrök több tüntetőt előállítottak, és az aktivistákat arra szólították fel, hogy hagyják el az atomerőmű környékét.
Csáki Roland kampányszervező elmondta, hogy eredeti tervük szerint addig maradtak volna az atomerőmű területén, amíg a kormányfő írásos garanciát nem ad arra, hogy nem hosszabbítják meg az erőmű élettartamát. „A kampány végső célja, hogy Magyarország álljon át a környezetbarát energiaforrásokra” - mondta Csáki Roland. A rendőrség felszámolta a mintegy 20 percig tartó akciót, sérülések nem történtek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az olasz maffia is megtalálta a legjobb pénzforrást: az uniós pénzeket

Az olasz maffia is megtalálta a legjobb pénzforrást: az uniós pénzeket

Veszélybe kerültek az időjárás-előrejelzések, és még nem tudni, mit lehetne tenni

Veszélybe kerültek az időjárás-előrejelzések, és még nem tudni, mit lehetne tenni

7 ezernél több új fertőzöttet találtak, elhunyt 146 beteg

7 ezernél több új fertőzöttet találtak, elhunyt 146 beteg