Tetszett a cikk?

Semmifajta terrorfenyegetettség nincs Magyarország esetében - jelentette ki Tóth András, a Miniszterelnöki Hivatal polgári titkosszolgálatokat felügyelő politikai államtitkára, aki cáfolta azt az internetes értesülést, amely szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal újból megszigorította volna a kiemelt fontosságú állami intézmények és vállalatok, valamint a Ferihegyi repülőtér védelmét.

A világhálón közzé tett cikk szerint ugyanis néhány iraki ellenállási szervezet megfenyegette azokat az államokat, amelyek az Egyesült Államok oldalán részt vesznek a békefenntartásban. A Nemzetbiztonsági Hivatal honlapján „Új" jelzéssel megjelent egy összeállítás, amely felsorolja azokat az intézkedéseket, amelyeket az iraki válsággal összefüggő terrorfenyegetettség csökkentésére tettek. A politikai államtitkár elmondta, hogy az egyik katari televízióban előző nap valóban megjelent egy olyan „anyag", amely arról szólt, hogy Szaddám Huszein volt hívei úgy nyilatkoztak, ellenfélnek, vagy ellenségnek tekintik a békefenntartásban résztvevő országokat, s azokat különféle terrorcselekményekkel fenyegetik meg.
„Jelenleg Szaddám Huszein híveinek más gondjuk van, mint hogy Európában terrorakciókat szervezzenek" - fogalmazott Tóth András, hozzátéve: nem kellene túlértékelni ezt a fajta fenyegetést. „Semmi olyan információ nincs, amely alapján nekünk itthon intézkedést kellett volna hoznunk.” Mint hozzátette, a háború befejezését követően az intézkedések foka gyakorlatilag ismét a normál szintre került vissza. „Egy nemzetközi repülőtér mindig fokozott figyelmet érdemel, nálunk is fokozottan figyelnek Ferihegyre, de én semmi kiemelt intézkedésről nem tudok" - közölte Tóth András. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a részletes számok: a szolgáltató szektor leállása küldte padlóra a magyar gazdaságot

Itt a részletes számok: a szolgáltató szektor leállása küldte padlóra a magyar gazdaságot

Van 20 871 magyar, akinek a nevét elvitte a NASA a Marsra

Van 20 871 magyar, akinek a nevét elvitte a NASA a Marsra

16 kiló arannyal és 8800 doboz csempészcigivel bukott le az ukrán diplomata

16 kiló arannyal és 8800 doboz csempészcigivel bukott le az ukrán diplomata