Tetszett a cikk?

Lapértesülés szerint fenyegető levelet kapott a miniszterelnök, amely szerint Medgyessy Péter Magyarország uniós csatlakozása idején már nem lesz a köztársaság miniszterelnöke.

A Népszabadság értesülését a kormányszóvivő sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. "Az ügy jellege miatt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom a dolgot" - jelentette ki Gál J. Zoltán kormányszóvivő kedden reggel.A napilap úgy tudja, hogy a kormányfő környezetében a levél tartalmát életveszélyes fenyegetésnek minősítették, s erről értesítették a Köztársasági Őrezredet is. "A Köztársasági Őrezred dolga a miniszterelnök biztonságának garantálása" - mondta Gál J. Zoltán. A kormányszóvivő arra a kérdésre sem kívánt válaszolni, hogy tett-e feljelentést a miniszterelnök.A levél aláírásánál - a lap értesülése szerint - „Budapest Polgári Körök” szerepel, az utolsó mondat pedig: „Elegen vagyunk, Hajrá, magyarok, hajrá Magyarország!". Medgyessy korábban már több hasonló üzenetet kapott, amelyek száma az elmúlt napokban megszaporodott - írja keddi számában a Népszabadság.Szántai Péter, a Demokrácia Központ nevű szervezet elnöke elmondta: nyilvántartásukban a fent említett polgári kör nem szerepel, viszont úgy érzi, egyre többen élnek vissza a polgári körök nevével.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Biztató hírek Párizsból: újra kinyit az Eiffel-torony

Biztató hírek Párizsból: újra kinyit az Eiffel-torony

Megvan, kik vitték el a titokzatos fémoszlopot az amerikai sivatagból

Megvan, kik vitték el a titokzatos fémoszlopot az amerikai sivatagból

Eddig nem látható elváltozásokat vettek észre a Covid-betegek tüdején

Eddig nem látható elváltozásokat vettek észre a Covid-betegek tüdején