Tetszett a cikk?

A köztársasági elnök levélben tájékoztatta erről a miniszterelnököt, akiről úgy tudni, mást látott volna szívesen a médiahatóság elnöki székében.

Hajdu István mandátuma február 29-én jár le. Az új jelöltet az államfő és a kormányfő együtt jelöli - emlékeztet az államfői sajtóiroda közleménye, amely szerint "az államfő először a sajtóból, majd a miniszterelnök leveléből értesült arról, hogy a kormányfő kiket tart alkalmasnak a jelölésre, ezért levelet írt Medgyessy Péternek"."Hajdu Istvánt nem egészen egy évvel ezelőtt az államfő és a miniszterelnök közösen jelölte e tisztségre, és a jelölést az Országgyűlés nagy többséggel elfogadta" - olvasható a dokumentumban. Az államfő véleménye az, hogy "Hajdu István nem egész egy éve mostani nehéz ORTT-elnöki feladatait is a jog és a kiegyenlítő mérsékeltség bölcsességével végezte; nyilvános megnyilatkozásai is ennek jegyében alakultak."Ezért Mádl Ferenc hangsúlyozza: Hajdu Istvánt most "leváltani" igazában nehezen indokolható, elmarasztaló értékítéletet jelentene vele és a korábbi közös döntéssel szemben.Lapértesülések korábban Medgyessy lehetséges jelöltjeként Kavas Istvánt, az RTL Klub volt vezérigazgatóját, a miniszterelnök tanácsadóját, valamint Wéberné Szijj Juditot, az Antenna Hungária Rt. felügyelő bizottsági tagját nevezték meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kétfordulós lesz az ellenzéki miniszterelnök-jelölt választás

Kétfordulós lesz az ellenzéki miniszterelnök-jelölt választás

Több mint hatezer kisebb földmozgást észleltek Izlandon

Több mint hatezer kisebb földmozgást észleltek Izlandon

A börtönben elhunyt Peter Gotti egykori New York-i maffiafőnök

A börtönben elhunyt Peter Gotti egykori New York-i maffiafőnök