Tetszett a cikk?

A Fidesz elnöke szerint az európai parlamenti választások a kormány iránti bizalom próbáját jelentik majd, s akár lemondásra is kényszeríthetik a jelenlegi vezetést. Orbán mondata a szocialisták szerint április elsejei tréfa.

A magyar alkotmány nagyon megnehezíti a hivatalban levő kormány leváltását, de az ellenzék kiemelkedő teljesítménye a június 13-án rendezendő európai választásokon tarthatatlanná teheti a kabinet helyzetét – nyilatkozta a volt kormányfő a Reuters hírügynökségnek. A közélet több, mint a törvény: abban van lélektan, bizalom és erkölcsi tartás is – mondta Orbán.A szocialisták szerint a Fidesz legutóbbi, „nemzeti petíciónak” elkeresztelt javaslatai 400 milliárd forinttal növelnék idén a költségvetési kiadásokat, és 250 milliárddal csökkentenék a bevételeket – emlékeztet a Reuters tudósítója. Orbán szerint azonban mindez megvalósítható. A Fidesz-elnök Medgyessy Péter jelenlegi kormányfő gazdaságpolitikáját hibáztatta azért, hogy 2008-ig nem sikerül megteremteni a feltételeket az euróhoz való csatlakozáshoz, amit Magyarország így valószínűleg kénytelen lesz 2009-re vagy 2010-re halasztani."Meglepő és mulatságos" Orbán Viktor elképzelése a Fidesz győzelméről - közölte a nagyobbik kormánypárt szóvivője. Orbán győzelmi elképzelése "a viccen túl inkább a politikai vágyálmok körébe sorolható" - mondta Nyakó István. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Tavasz van, konzultáljunk!

Marabu Féknyúz: Tavasz van, konzultáljunk!

Katonai tábor épül Gyulafirátót határában

Katonai tábor épül Gyulafirátót határában

Bruce Springsteen 500 dolláros bírságot kapott

Bruce Springsteen 500 dolláros bírságot kapott