Tetszett a cikk?

A Molt minden, a régióban felmerülő esetleges akvizíció vagy tranzakció érdekli - közölte a cég szóvivője.

Lukács Bea szóvivő ezt arra a keddi romániai lapértesülésre reagálva mondta, miszerint a Shell romániai érdekeltsége esetleg eladná a társaság romániai benzinkút-hálózatát. Lukács Bea hozzátette, az ügyben semmilyen konkrétumról nemtud beszámolni, minden más ezzel kapcsolatos hír csak találgatásnak minősíthető. Kedden a Ziarul Financiar azt írta, hogy a Shell, miután 2003-ban 23 romániai töltőállomását már eladta a Molnak, megválna a további 58-tól is. A Mol leányvállalata, a Mol Románia jelenleg 74 kúttal rendelkezik, azzal a 23-mal együtt, amit tavaly vett át a Shelltől. Az átvett kutak többsége már Mol logót visel. A Mol az év végére új beruházásokkal 80-ra növeli kútjainak számát.A Mol és az osztrák OMV eközben egyaránt versenyben van a Petrom privatizációs pályázatán. Romániában jelenleg a benzinkútat üzemeltetők között a darabszámok alapján 40 százalékos részesedéssel rendelkeznek az úgynevezett "fehér", vagyis nem nemzetközi brandhez tartozó kutak. A piacvezető márka a Petrom, 600 töltőállomással. A szintén román Rompetrol 220, az orosz Lukoil 229, az OMV 53, a Shell 58, az Agip 20 kúttal rendelkezik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!