A 2-es metró idei 9 milliárd forintos felújítási munkálatai miatt szombat hajnaltól augusztus végéig metrópótló buszok járnak a Stadionok és a Deák tér állomások között. Emiatt változik a 47-es és 49-es villamosok menetrendje is.

A Volvótól vásárolt ötven új busz percenként követi majd egymást. Gyors haladásuk érdekében péntekig a Kerepesi úton is buszsávot alakítanak ki e járműveknek - mondta Vajda Pál, a városüzemeltetéséért felelős főpolgármester-helyettes.Aba Botond, a BKV vezérigazgatója korábban azt mondta, hogy a Deák tértől a Déli pályaudvarig metró szállítja az utasokat, de a Kossuth téren nem áll meg a szerelvény, mivel ezt a megállót a Blaha Lujza térihez hasonlóan teljesen felújítják.A metrópótló buszok a kamerákkal ellenőrzött Kerepesi úton, a gumigyártól az út bal oldalán haladva érik el a Baross teret, ahol a villamosvágányokon át jutnak el a Rákóczi útra. Az Astoriától pedig a kiskörúti villamosvágányokon haladnak majd a Deák térig. Emiatt a 47-es és a 49-es villamosok csak az Astoriáig közlekednek. Az Astoria és a Kossuth tér között pedig külön buszjárat jár majd.A 2-es metró idei felújítása során a Stadionok és a Deák tér közötti szakaszon kicserélik a vágányokat és műszaki korszerűsítést végeznek. A Blaha Lujza téri és a Kossuth téri megállót építészetileg korszerűsítik. A Deák téren egyúttal november 5-ig kicserélik a rövid mozgólépcsőket is. Az augusztus 20-i ünnepi rendezvények idején egész nap teljes szakaszon jár majd a 2-es metró. Szeptembertől az ötven új Volvo busz a 7-es és a 9-es vonalán közlekedik majd - mondta a BKV vezetője. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Orbán Gáspár: Imádkozni kell azokért, akik támadnak

Orbán Gáspár: Imádkozni kell azokért, akik támadnak

Zimbabwéban megint lekapcsolták az internetet

Zimbabwéban megint lekapcsolták az internetet

Sterbik bravúrjai most nem mentették meg a spanyolokat

Sterbik bravúrjai most nem mentették meg a spanyolokat

Szankciókat szeretne 67 szegedi professzor a Botkát támadó rektorhelyettes ellen

Szankciókat szeretne 67 szegedi professzor a Botkát támadó rektorhelyettes ellen

Elhunyt Sárkány József művészettörténész

Elhunyt Sárkány József művészettörténész

A francia szélsőjobb kihátrál az egyik legnagyobb melléfogásából

A francia szélsőjobb kihátrál az egyik legnagyobb melléfogásából