A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közigazgatási Hivatal megszüntetné a jászladányi Jókai utcai iskolaépület törvénysértő megosztását, ami a helyi romák egy része által kirekesztőnek tartott alapítvány iskola bérleti viszonyának megszüntetését jelentené.

A szolnoki székhelyű hivatal az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont (OKÉV) vizsgálata alapján az oktatási miniszter felhívására tett törvényességi észrevételt, és a törvénysértő döntések visszavonására 2004. május 28-ig határidőt adott határidőt. Ez azonban a jelzett határidőig nem történt meg.Ezért a hivatal kezdeményezte az említett határozatok bírósági felülvizsgálatát – közölte a hivatal sajtóreferense. Ennek alapján a jászladányi önkormányzatnak garantálnia kell, hogy a kisebbséghez tartozók oktatásával, képzésével kapcsolatos döntések az érintett helyi kisebbségi önkormányzat egyetértésével valósulnak meg.A megyei közigazgatási hivatal a jászladányi önkormányzatot az OKÉV helyben elvégzett vizsgálata után kötelezte újból az idevágó határozatai felülvizsgálatára. Az OKÉV megállapította: a képviselő-testületi döntések következtében kialakult helyzet sérti az egyenlő bánásmód és az esélyegyenlőség követelményét, ezáltal az érintett gyerekek mindenek felett álló érdekét az önkormányzati fenntartású iskolában.A jászladányi önkormányzat álláspontja szerint a felszólításnak nincs alapja, mert a Legfelsőbb Bíróságon már jogerősen döntés született arról, hogy vitatott határozataik nem jogsértők. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Lelőtték a strasbourgi terrortámadás elkövetőjét

Lelőtték a strasbourgi terrortámadás elkövetőjét

Szánkókat loptak a tüntetők a Kossuth térről

Szánkókat loptak a tüntetők a Kossuth térről

Lyukasztott kijelzős mobilt villantott a Honor – képek

Lyukasztott kijelzős mobilt villantott a Honor – képek

Hosszú Katinka: Két éve halálkozeli élmény volt a vb

Hosszú Katinka: Két éve halálkozeli élmény volt a vb

Nyomoznak Trump beiktatási ünnepségének költségei miatt, mert visszaélés történhetett

Nyomoznak Trump beiktatási ünnepségének költségei miatt, mert visszaélés történhetett

5 megható történet arról, hogy adni valóban öröm

5 megható történet arról, hogy adni valóban öröm