Tetszett a cikk?

Nem hivatalos hírügynökségi jeletés szerint az athéni olimpián aranyérmet szerzett magyar kalapácsvetőt - Fazekas Róbert diszkoszvetőhöz hasonlóan - megfosztják érmétől.

Az AP amerikai és a Kyodo japán hírügynökség értesülése szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság úgy döntött, hogy megfosztja az aranyérmétől az athéni játékokon kalapácsvetésben győztes, doppinggyanúba keveredett Annus Adriánt. A Magyar Olimpiai Bizottságot ugyanakkor még nem értesítették a határozatról.Annus Adrián idegösszeomlásra hivatkozva nem vesz részt a vasárnap délelőtti athéni egyeztetésen a kalapácsvető Annus Adrián, akitől a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) arra várna választ, hazatérése után miért nem állt a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) ellenőreinek rendelkezésére.Annus a múlt vasárnapi ötkarikás diadalát követően negatív vizeletmintát szolgáltatott, klubtársa, a diszkoszvetésben győztes Fazekas Róbert doppingvétségét követően azonban ismét ráirányult a NOB figyelme. Fazekastól elégtelen mintaadás miatt vették el az aranyérmét. Annust ezt követően újabb vizsgálatnak akarta alávetni a NOB, a kalapácsvető azonban nem kívánt együttműködni. A WADA ellenőrei előbb nem találták a jáki házában, majd a péntek 16 óráig megjelölt időszakban hiába várták a bucsu-schachendorfi határállomásnál. Annus egészségügyi okokra hivatkozva nem ment el a kontrollra.A NOB ezután kérte a magyar dobóatlétát, hogy jelenjen meg vasárnap Athénban, és adjon magyarázatot a történtekre. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) az egyeztetés előtt arról tájékoztatott, hogy azon Schmitt Pál és Nagy Zsigmond, a szervezet elnöke, illetve nemzetközi titkára képviseli Annust. A korábban ugyancsak a tárgyalódelegáció tagjaként említett Gyulai István, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkára végül nem vett részt a megbeszélésen, mivel őt nem a magyar küldöttség tagjaként akkreditálták. A NOB részéről a német Thomas Bach, az ukrán Szergej Bubka és a svájci Denis Oswald vett részt a magyar idő szerint 10 órakor kezdődött találkozón.A Pál T. Gábor, Annus személyi titkára közleményben tudatta, hogy a kalapácsvetőt dr. Unger Péter Vas megyei sportorvos kérésére pszichiáterek vizsgálták meg, erre szombaton 20 óra után került sor. A szakemberek szerint Annus rossz lelki és fizikai állapotban volt, s akut stresszes állapotot véleményeztek nála. Az atléta a felajánlott kezelést elfogadta.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pénteken újraindulhat a forgalom az újfehértói vonatbaleset helyszínén

Pénteken újraindulhat a forgalom az újfehértói vonatbaleset helyszínén

Megkezdte a hadgyakorlatozó erői kivonását a Krímből Oroszország

Megkezdte a hadgyakorlatozó erői kivonását a Krímből Oroszország

Nem csak fantáziaszülemény, hogy nullára jöjjön ki egy elektromos autó „üzemanyagköltsége”

Nem csak fantáziaszülemény, hogy nullára jöjjön ki egy elektromos autó „üzemanyagköltsége”