Tetszett a cikk?

Az SZDSZ elnöke egy csütörtöki tévéműsorban ismételten visszautasította a korrupciós feltételezéseket az M6-os autópálya építésének pályázatával kapcsolatban.

Az M6-ra beérkezett pályázatok közül a bírálóbizottság a legolcsóbb, legjobb ajánlatot választotta ki, és ezt Csillag István gazdasági miniszter tudomásul vette. "Ha valaki itt korrupciót emleget, az téved, és egyébként pedig biztos, hogy a másik két cég is alkalmas az autópálya megépítésére, de az ajánlatuk rosszabb volt" - mondta az SZDSZ elnöke az MTV-n sugárzott, Nap-kelte című műsorban.Kuncze az egyik napilapban korábban megjelent, az M6-os autópályával foglalkozó tanulmányról azt mondta: "érdekes dolog, hogy a Magyar Nemzetben megjelent egy tanulmány, amelyet az egyik vesztes fél készített valóban a miniszterelnök számára; az M6-os pályázat esetében egy tízfős bírálóbizottság döntött, ennek persze a miniszter nem tagja, és kiválasztotta a legolcsóbb ajánlatot három olyan ajánlat közül, ahol egyébként mindegyik szereplő képes lett volna megépíteni" az autópályát."Csillag István, ha ezt a döntést megváltoztatta volna és a bizottság javaslatával szemben egy esetleg drágább ajánlatot választ ki, akkor mindenféle kérdéseket fel lehetett volna tenni. Csillag István azonban tudomásul vette a bizottság döntését" - tette hozzá a politikus.A szabad demokrata pártelnök arra a kérdésre, hogy Medgyessy Péter távozó miniszterelnök egy korábbi interjújában azt éreztette, hogy problémái voltak ezzel a pályázattal, úgy reagált: "legfeljebb annyi lehet, hogy mást szeretett volna győztesként látni, de ez nem szerelmi kérdés, a bírálóbizottság a tények alapján kiválasztotta a szerinte legolcsóbb és legjobb ajánlatot". (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Civilek arra kérik a kormányt, hogy hosszabbítsa meg az április végén lejáró kilakoltatási moratóriumot

Civilek arra kérik a kormányt, hogy hosszabbítsa meg az április végén lejáró kilakoltatási moratóriumot

Itt egy kis előzetes a megújult Volkswagen Polóról

Itt egy kis előzetes a megújult Volkswagen Polóról

Állítólag az arcmaszk miatt verekedett össze két ember egy csepeli buszon

Állítólag az arcmaszk miatt verekedett össze két ember egy csepeli buszon