szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyarok Világszövetsége honlapjára csütörtökön kihelyezett - jelenleg el nem érhető - nyílt levélben a szervezet elnöke, Patrubány Miklós többek között arra figyelmeztette Rytkó Emíliát, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetőjét, hogy valamennyi, a választások tisztaságát felügyelő külföldi szervezethez, az Európai Unió ombudsmanjához, valamint az Európai Unió bíróságához fordul, ha Rytkó Emília nem tesz eleget az ő felszólításainak.

Patrubány szerint ugyanis nem csak 1139 szavazókörben rendelték el az újraszámlálást, hanem 1158-ban. A választási iroda felül akarja bírálni a Legfelsőbb Bíróság döntését azzal, hogy péntekig várja az új jegyzőkönyveket azokból a szavazókörökből, melyekben a Legfelsőbb bíróság elrendelte az újbóli eredmény megállapítását.
    
Rytkó Emília korábban azt nyílatkozta, hogy a  Legfelsőbb Bíróság  két határozatban semmisítette meg a népszavazás eredményéről született döntést, valamint nem szabott határidőt az újabb eredmény megállapítására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Az MVSZ szerint az anyaország jól járna a határontúliakkal

Nem többletköltséget, hanem többletlehetőséget, többletbevételt, többletforrást jelentene a magyar gazdasága számára, ha mégis tömegesen települnének át családok a határokon túlról - állítja Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének (MVSZ) elnöke.

MTI Itthon

MVSZ: újraszámolás a sajtó jelenlétében

A Magyarok Világszövetsége (MVSZ) azt kéri, hogy a népszavazás kapcsán gyanú alá esett urnákat foglalják le, gyűjtsék egy helyre Budapesten, és a sajtó jelenlétében egy eseti bizottság számolja újra a szavazatokat - jelentett be Patrubány Miklós, a szövetség elnöke szerda délután.