szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Bozsik-stadionban bekövetkezett, amire már hetek óta számítani lehetett: a legendás létesítményben a közüzemi tartózások miatt elzárták a melegvizet, valamint minimálisra csökkentették a fűtést.

A Budapest Honvéd honlapja (www.honvedfc.hu) arról számolt be, hogy az előzetes információkkal ellentétben hétfőn semmilyen tárgyalások nem zajlottak a Nemzeti Sporthivatal és az egyesület társtulajdonosa, Piero Pini között, mivel a piros-feketék első embere csak kedden tér vissza Magyarországra.

A fővárosi csapat vezetőit még december végén értesítette a stadiont kezelő Sportfolió Kht. arról, hogy január 15-től kikapcsolják az összes közműszolgáltatást, amennyiben azokat a továbbiakban nem az egyesület fizeti. Erre azonban az együttes elöljárói nem hajlandóak.

A Sportfolió arra hivatkozik, hogy a kispestiek korábbi ügyvezetője, Ács Zsuzsanna aláírt egy ilyen szerződést. Kiss Zsolt, a Budapest Honvéd kisebbségi tulajdonosa azonban úgy véli, egykori munkatársa ezt jogtalanul, a tulajdonosok hozzájárulása nélkül tette.

Kiss Zsolt pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy megszületett a megegyezés, amelyet hétfőn aláírnak, ám ezt az NSH még aznap kategorikusan cáfolta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Vasas, GyISM, Sportfolió: egyezség az ingatlanokról

A Vasas SC jelképes 1 forintért, 49 évre vagyonkezelői jogot kaphat sportingatlanaira. Az egyesület szerint csak így menekülhetnek meg a sportszakosztályok, és ez a konstrukció teszi lehetővé, hogy a klub saját lábra álljon.

Gazdaság

Tízmilliós büntetés a Budapest Honvédnak

A Magyar Labdarúgó Liga (MLL) fegyelmi bizottsága 10 millió forintos büntetést szabott ki a Budapest Honvédra, amelynek a budapesti ítélőtábla szerint további 29,4 millió forintot kell fizetnie Tornyi Barnabásnak, a klub egykori vezetőedzőjének.

Gazdaság

Szabad a pálya

Októbertől három, a Vasas Sportclub által használt ingatlan vagyonkezelői joga kerül a sportegyesülethez. A klub azt reméli, a vállalkozók vagy nonprofit szervezetek számára hasznosításba adandó területek bevételéből képes lesz fenntartani és fejleszteni meglévő sportlétesítményeit.

Cégvilág

Muszbek az Újpestben.

Muszbek Mihály, a Magyar Labdarúgóliga egykori igazgatója 48,96 százalékos részt vásárolt az Újpest FC Kft.