szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

"Szociális segítségnyújtás, pszichoterápiás tanácsadás, álláskereső klubok létrehozása, egyéni képességfejlesztés szerepelnek a képzésben" - mondta Kováts András, a migránsokat segítő egyesület igazgatója.

A befogadó állomásokra érkező menedékkérők munkaerő-piaci helyzetének javítására hároméves kísérleti modellprogram készül uniós finanszírozással - közölte Jáczku Tamás, a Hajdú-Bihar Megyei Munkaügyi Központ igazgatóhelyettese csütörtökön Debrecenben.

A hároméves programra a Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület, a Hajdú-Bihar és a Békés megyei munkaügyi központok, a Cordélia Alapítvány és az ILS Nyelviskola közös pályázaton 130 millió forint - 70-30 százalék arányban uniós, illetve hazai - támogatást nyert - mondta Jáczku.
   
"Olyan szolgáltatási csomagot állítanak össze, amely a jövőben jelentősen segítheti a menedékkérők képzését. A magyar és az angol nyelvű program segítségével a menedékesek nemcsak Magyarországon, hanem másutt is boldogulhatnak majd" - mondta Kováts András.

Egy ENSZ-felmérés szerint évente hárommillió ember hagyja el a hazáját és kér menedéket idegen államban. A szakemberek szerint ugyan ma még néhány száz menedékkérő van Magyarországon, de az elkövetkező években számuk több tízezerre is nőhet. Boldogulásukat segítheti a most kezdődő projekt kidolgozása amely egyidejűleg indul valamennyi európai uniós országban. Az EU
egyébként három évenként támogat ilyen programokat - fűzte hozzá Kováts.

   

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Háló

Menedékotthonok

"Legalább kétszáz weboldalam van, még az angol nyelvű honlapok tartalmát is lehetetlen naponta ellenőrizni, hát még az...

Gazdaság

Beperelhetik a brit kormányt a kelet-európai menedékkérők

Megítélte a kormány elleni perindítási jogot a londoni felsőbíróság kedden annak a több ezer kelet-európai menedékkérőnek az ügyében, akiktől a brit kormány meg akarja vonni a nekik eddig nyújtott szociális támogatást, köztük az elszállásolást, azzal az indokkal, hogy hazájuk szombat óta az Európai Unió tagja.

"Nincs az a kínai vakcina, ami nagyobb rizikót jelentene, mint a vírus okozta betegség"

"Nincs az a kínai vakcina, ami nagyobb rizikót jelentene, mint a vírus okozta betegség"

Beidézték a rendőrségre a külügy elé jachtparkolót festő momentumost

Beidézték a rendőrségre a külügy elé jachtparkolót festő momentumost

Bezárták a Szent István-bazilikát, mert többen koronavírusosak lettek

Bezárták a Szent István-bazilikát, mert többen koronavírusosak lettek