szerző:
MTI/hvg.hu

A Real Madrid labdarúgói és vezetői is szórakoztató, gólzáporos mérkőzéssel kívánnak tisztelegni vasárnap este Puskás Ferenc előtt, akit Emilio Butragueno alelnök és Raúl is a klub története egyik legkiválóbb alakjának tart.

"Egy percig sem haboztunk a meghívás elfogadásával, hiszen legendás sportembert köszönthetünk. Büszkék vagyunk arra, hogy itt lehetünk. Vasárnap szép mérkőzést szeretnénk játszani. Kellemes emlékekkel kívánjuk elhagyni Budapestet" – mondta Butragueno a szombat késő délutáni sajtótájékoztatón.

A Real Madrid vezetőedzője, Vanderlei Luxemburgo szintén szórakoztató találkozót vár. „ Fárasztó előidényen vagyunk túl, hiszen Ázsiában és Amerikában is jártunk. Jelenleg még nem vagyunk csúcsformában, úgy vélem, hogy hetvenszázalékos a felkészültségünk. De ennek ellenére biztos győzelmet és támadójátékot várok csapatomtól. Mindenképpen örömöt akarunk okozni a szurkolóknak, s persze a klub filozófiájának megfelelő produkciót láthatnak majd a nézők" – mondta a brazil tréner.

A spanyol újságírók átigazolási kérdésekben is választ vártak, de a szakember kitért a további erősítéseket firtató érdeklődés elől, s Michael Owen esetleges távozásáról sem ejtett szót. A játékosok közül először Raúl jutott szóhoz, s elmondta, hogy ő is rendkívül tiszteli Puskás Ferencet. "Mindannyian úgy gondoljuk, hogy a klub egyik legkiválóbb futballistája volt. Miatta is szeretnénk gólgazdag meccset játszani. Természetesen Real-győzelmet várok" – szögezte le a klasszis.

Roberto Carlos tavaly a brazil válogatott tagjaként járt Budapesten, s nemrég a Forma-1-es Magyar Nagydíjat is megtekintette. „Mindig örömmel jövök Magyarországra, hiszen az emberek kedvesen fogadnak. Szó sincs arról, hogy már unalmasnak tartanám Budapestet. Éppen ellenkezőleg, csodálatos városnak látom" – mondta a brazil zseni. A sajtótájékoztató után került sor a Real Madrid nyilvános edzésére, amelyen a vártnál jóval kevesebben, mintegy kétezren voltak kíváncsiak. A gyenge érdeklődést sokan azzal magyarázzák, hogy a már meglévő (például áruházaktól ajándékba kapott) jegyük mellé meg kellett volna vásárolniuk egy ezer forintos pólót ahhoz, hogy beléphessenek a stadionba. Az efféle árukapcsoláshoz viszont nem volt kedvük.Magas állami kitüntetést kapott Puskás Ferenc az egykori világhírű magyar labdarúgó.

Köztársasági érdemrenddel tüntették ki Puskás Ferencet (Oldaltörés)

Puskás Ferenc
© MTI
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök javaslatára a Magyar Köztársaság elnöke Puskás Ferenc labdarúgónak, edzőnek, világszerte nagyrabecsült sportolói pályafutásáért, az utánpótlás nevelésében szerzett elévülhetetlen érdemeiért és edzői tevékenységéért a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a csillaggal kitüntetést adományozta. A kitüntetést Kiss Péter kancellária miniszter a Real Madrid budapesti gálamérkőzéséhez szervezett ünnepi vacsorán adta át a gyengélkedő kitüntetett feleségének.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Már elkelt a jegyek kétharmada a Real Madrid meccsre

Az előzetes várakozásokat is felülmúló érdeklődés kísérte a Real Madrid labdarúgócsapatának augusztusi 14-i, budapesti vendégjátékára szóló jegyek értékesítésének első napját: elkelt a belépők kétharmada.

MTI Itthon

Jótékonysági gálameccs a Puskás-stadionban

Lékó Péter világbajnoki döntős sakkozó lesz a kapitánya a Hungarian All Stars elnevezésű csapatnak, amely a több mint két évtizedes múlttal rendelkező Forma-1-es válogatottal csap össze jótékonysági labdarúgó-mérkőzésen a Puskás Ferenc Stadionban július 27-én .

Társadalom

Botrányos Puskás-gálamérkőzés

Megkérdőjelezhető módon vették rá a jelenleg magatehetetlen beteg labdarúgó-legenda, Puskás Ferenc idős feleségét az együttműködésre a Real Madrid budapesti mérkőzésének szervezői - a történtek legalábbis erre engednek következtetni.

Hét nap

BALHÉS REAL-MECCS

Puskás Ferenc nevének méltatlan felhasználásával vádolta meg a Real Madrid augusztus 24-ei budapesti vendégjátékának...

MTI Világ

Európai argentinok és nyílt Real Madrid-edzés

Budapesti mérkőzése előtt nyílt edzést tart a Real Madrid labdarúgócsapata. Eközben nyilvánosságra hozták az augusztus 17-i argentin-magyar mérkőzés argentin összeállítását, mely javarész az európai labdarúgókra támaszkodik majd.

MTI Világ

Új edző a Real Madrid élén

Hivatalossá vált, hogy Vanderlei Luxemburgót, a brazil válogatott korábbi szövetségi kapitányát nevezték ki a Real Madrid labdarúgócsapatának új vezetőedzőjévé. A szakember, aki másfél vére szóló szerződést írt alá, Mariano Garcia Remónt váltja a kispadon.

Paul Pogba távozna a Manchester Unitedtől

Paul Pogba távozna a Manchester Unitedtől

570 milliárd forintot már most elköltött a Volkswagen a dízelbotrány miatt jogászokra, és messze még a vége

570 milliárd forintot már most elköltött a Volkswagen a dízelbotrány miatt jogászokra, és messze még a vége

Ez az öt szám lehet a kiút a kánikulából

Ez az öt szám lehet a kiút a kánikulából

Nőnek júliustól a közjegyzői díjak, de van, aki mégis örülhet

Nőnek júliustól a közjegyzői díjak, de van, aki mégis örülhet

Korábban bezárnának vasárnap a boltok

Korábban bezárnának vasárnap a boltok

Ferenc pápa is megszólalt: azonnal lépni kell a globális felmelegedés ellen

Ferenc pápa is megszólalt: azonnal lépni kell a globális felmelegedés ellen