HVG Itthon

Feszültségzónák: cigánytelepek népe

A cigánytelepek felszámolása önmagában nem jelent megoldást az ott élők számára, akikben egyre nő a feszültség a többségi társadalommal szemben – derül ki egy friss tanulmányból.

HVG Itthon

Történelmi székvárosok kontra megyeszékhelyek

Néhány „deklasszálódott” vármegyei székvárosnak az utóbbi hatvan évben is sikerült megőriznie egy-két megyei intézményét. Tényleges munkamegosztás a régi és az új központ között egyelőre talán csak Békés megyében kezd kialakulni.

HVG Itthon

Ki használhat kék villogót?

Átlagosan két év alatt szemtelenednek el a kéklámpa-használók annyira, hogy a szabályozást, de legalábbis az ellenőrzést újra és újra szigorítani kell.

HVG Világ

Állami segélyek külföldre

Az afganisztáni magyar katonai misszió költségeihez képest aprópénzzel támogatja az állam az ottani civil szervezeteket, s még kevesebb csurran-cseppen más térségekbe.

HVG Itthon

A Jobbik szakértői csapata

Korábbi kommandósfőnök, biztonságicég-tulajdonos erősíti a Jobbik rendvédelmi háttércsapatát. A szakmai kabinetek munkáját Pősze Lajos irányítja, aki az MDF jóvoltából egykor az állami szerencsejátékcég vezérigazgatója volt.

HVG Itthon

H1N1: oltáspártiak és ellenzők

Idehaza, akárcsak Európa-szerte, megosztott a közvélemény: az oltáspártiak és az ellenzők érvei elbizonytalanítják azokat, akik egyértelmű útmutatást szeretnének hallani.

Itthon

Kárpótlás előzetes letartóztásért: milliókat érhet

Az előzetes letartóztatottak elvben mindazokkal a jogaikkal élhetnek, amelyekhez nem szükséges helyváltoztatás, így akár cégeket is vezethetnek a rácsok mögül. Egyáltalán nem könnyű viszont az esetleges kártalanítás kivívása.

Itthon

Pergőtűz az ombudsmanra

Fogyóban a levegő Szabó Máté országgyűlési biztos körül. A civil jogvédők és hivatali kollégái mellett szocialista képviselők is folyamatosan támadják. Az ombudsmani intézmény tekintélyét egyre inkább kikezdik a konfliktusok. Ezek közül mindmáig a legnagyobb hatású az az interjú, amelyben Szabó, bár nem közvetlenül, de végső soron cigánybűnözésről beszélt.

Világ

Magyar-szlovák: Bajnai nem fogja felrúgni az asztalt

Lényegében Robert Fico szlovák miniszterelnöktől függ, milyen kimenetele lesz a magyar–szlovák miniszterelnöki találkozónak. Ha a szlovák fél hajthatatlan lesz is, arra azért nem kell számítani, hogy a magyar kormányfő felrúgja az asztalt. A HVG hetilap legfrissebb cikke a magyar-szlovák tárgyalásokról.

HVG Itthon

Szili Katalin házelnöki évei: hova tovább?

A magyar Országgyűlés egyik leghosszabb ideig hivatalban lévő elnöke távozik posztjáról a jövő héten. Házelnöki működése során Szili Katalin saját karakteréhez és politikai ambícióihoz is igazította a harmadik legfőbb közjogi tisztséget.

HVG Itthon

Rendőr-szakszervezeti belharcok kezdődtek

Hatalmi harcok kezdődtek a Tettrekész rendőrszakszervezetnél, amelynek vezetője, Szima Judit a Jobbik EP-listáján majdnem befutó helyre került, s esélyes lehet jövőre az országgyűlési képviselőségre.

Itthon

Ki lesz a magyar EU-biztos?

Van, aki bevallja, van, aki tagadja, van, aki szinte követeli – mindenesetre sokan szeretnék megcsípni a következő magyar EU-biztos posztját. A győztes személye és munkaköre sokdimenziós alku eredménye lesz.

Itthon

Vágta után Nemzeti Regatta önkormányzatoknak

A Balatoni Fejlesztési Tanácstól elnyert maximális támogatással és a borsos nevezési díjjal keltett feltűnést vitorlázó körökben a jövő szombatra kiírt, a Nemzeti Vágta ötletére hajazó első Nemzeti Regatta.

Itthon

Parkolási korrupció a Terézvárosban

Eddig három gyanúsítottja van a Centrum Parkoló Kft. és a VI. kerületi közterület-felügyelők kerékbilincseléssel kapcsolatos vesztegetési ügyének, amely milliárdos üzleti érdekeket érinthet. Az ügyben számos megválaszolatlan kérdés van. Például nem tudni, miért vártak az ügyészek egy hetet az első centrumos gyanúsítással, a megvesztegetett közterületist pedig miért az utcán és nem a Centrum irodájában vették őrizetbe.

Itthon

Magyar potentátok az osztrák Gripen-vizsgálatban

Minden eddiginél kézzelfoghatóbb magyar szál bukkant fel az osztrák Gripen-gróf elleni nyomozás során, nem sokkal az után, hogy a magyar repülőbeszerzés ügyében vizsgálatot követelők ismét visszapattantak az ügyészségről.

HVG Itthon

Felsőoktatás: nem mestermunka

Pazarló, elaprózott, a munkaerőpiac igényeire nem figyelő – ilyen megállapításokat tartalmaz a felsőoktatásról szóló számvevőszéki jelentés.

HVG Itthon

A Jobbik körül

A Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, Vona Gábor, és a párt EP-képviselője, Szegedi Csanád 500 ezer forintot dobott össze, hogy megalakítsa a párt online újságja, a Barrikád printváltozatát a múlt hét óta megjelentető Magyar Hírek Kiadói Kft.-t.

Itthon

Elitgimnázium-vita

Esélyegyenlőség vagy tehetséggondozás? – nagyjából e fogalmakat állítja szembe két szabaddemokrata politikus javaslata, amely egyebek mellett megszüntetné a nyolcosztályos gimnáziumokat.

1 2 3 4 5 6 7 8
Volt, aki több száz kilométert utazott a Pfizerért

Volt, aki több száz kilométert utazott a Pfizerért

Momentumos jelöltet támogat a Jobbik Dél-Budán

Momentumos jelöltet támogat a Jobbik Dél-Budán

Ismét tulajdonost váltott a néhai Andy Vajna egyik cége

Ismét tulajdonost váltott a néhai Andy Vajna egyik cége

A Leicester City legyőzte a Chelsea-t az FA kupa döntőjében

A Leicester City legyőzte a Chelsea-t az FA kupa döntőjében

Simicska Lajos miatt szólt be Karácsony Gergelynek a DK-s Szabó Zoltán

Simicska Lajos miatt szólt be Karácsony Gergelynek a DK-s Szabó Zoltán

Idén akár 20 százalékkal is drágább lehet a nyaralás belföldön

Idén akár 20 százalékkal is drágább lehet a nyaralás belföldön

Videó: kikelt az első gólyafióka az ostffyasszonyfai fészekben

Videó: kikelt az első gólyafióka az ostffyasszonyfai fészekben

Új mozgalmat indít Karácsony Gergely

Új mozgalmat indít Karácsony Gergely

A címlapról ajánljuk