szerző:
MTI

A 2008-as osztrák-svájci labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének montreux-i sorsolásán eldőlt, hogy a magyar válogatott a címvédő Görögországgal, valamint Törökországgal, Norvégiával, Bosznia-Hercegovinával, Moldovával és Máltával került egy csoportba. Az U21-es válogatott az oroszokkal és a finnekkel csatázik majd az új rendszerű lebonyolításban.

A világranglista alapján a 11. Törökország tűnik a magyar válogatott legerősebb ellenfelének az Európa-bajnoki selejtezők sorsolását követően. A vb-bronzérmes törökök mellett ugyan a címvédő görögök (16.) is a legjobb 20-ban vannak a FIFA rangsorában, a magyar válogatott (70.) azonban ennek ellenére sem panaszkodhat, hiszen a nyolc csoport közül a C jelű az egyedüli, amelyben nincsen az idei világbajnokságon érdekelt gárda. 

A németországi vb-részvételhez a törökök és a norvégok álltak a legközelebb, előbbiek azonban a Svájc, míg utóbbiak a Csehország elleni pótselejtezőn véreztek el. A legutóbbi, portugáliai Eb-n ebből a csoportból csak a görögök szerepeltek, Otto Rehhagel szövetségi kapitány együttese óriási meglepetésre szerezte meg az aranyérmet.

A további ellenfelek közül Norvégia a 37. a világranglistán, Bosznia-Hercegovina a 64., Moldova a 107., míg Málta a 119. Érdekesség, hogy Görögországgal immár negyedik alkalommal "fut össze" a jelenleg szövetségi kapitány nélkül álló magyar nemzeti együttes az Eb-selejtezők során.

A további beosztás

A hat hetes és egy nyolcas csoport mindegyikéből az első két gárda jut ki a két házigazdával, Ausztriával és Svájccal együtt 16 csapatot felvonultató labdarúgó Európa-bajnokságra, amelyre 2008. június 7. és 29. között kerül sor.

A selejtezőcsoportok első mérkőzéseit szeptember 2-án játsszák.
A selejtezőcsoportok:

A csoport:
Portugália, Lengyelország, Szerbia és Montenegró, Belgium, Finnország, Örményország, Azerbajdzsán, Kazahsztán

B csoport:
Franciaország, Olaszország, Ukrajna, Skócia, Litvánia, Grúzia, Feröer-szigetek

C csoport:
Görögország (címvédő), Törökország, Norvégia, Bosznia-Hercegovina, MAGYARORSZÁG, Moldova, Málta

D csoport:
Csehország, Németország, Szlovákia, Írország, Wales, Ciprus, San Marino

E csoport:
Anglia, Horvátország, Oroszország, Izrael, Észtország, Macedónia, Andorra

F csoport:
Svédország, Spanyolország, Dánia, Lettország, Izland, Észak-Írország, Liechtenstein

G csoport:
Hollandia, Románia, Bulgária, Szlovénia, Albánia, Fehéroroszország, Luxemburg

U21: együtt az oroszokkal és a finnekkel (Oldaltörés)Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Montreux-ben elkészítette a jövő évi hollandiai U21-es Európa-bajnokság selejtezőinek csoportbeosztását: a magyar válogatott a finn és az orosz csapat ellen lép pályára.
   
Az új rendszerű lebonyolítás értelmében a 42 válogatottat 14 csoportba sorolták, a triókból az első helyezettek jutnak tovább, majd a rájátszás keretében hét pár küzd meg a kontinensviadalon való szereplés jogáért.
   
A csoportküzdelmekre nem oda-visszavágós rendszerben kerül sor: a második kalapból induló magyar együttes a harmadik kalapból jövő finnekkel találkozik hazai pályán, majd az elsőként rangsorolt oroszokhoz látogat, azaz csak két meccset játszik.

Azért volt szükséges a szokásos menetrend megváltoztatására, mert ezúttal nem lesz "üres év" a két soron következő Eb között, azaz 2006-ban, majd 2007-ben is rendeznek kontinensviadalt. Az UEFA így szeretné elkerülni azt, hogy a fiatalok tornái a felnőtt világversenyekkel azonos évben legyenek. A folytatásban ismét két évente kerül majd megrendezésre az U21-es Eb.
  
A csoportküzdelmek első mérkőzéseit augusztus 16-án, a másodikat szeptember 2-án vagy 3-án, míg a zárófordulót szeptember 5-én vagy 6-án rendezik.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Matthäus bírált és búcsúzott

Lothar Matthaus, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya 2007. december 31-ig érvényes aláírt szerződéssel rendelkezik - ezt a német szakember mondta hétfői sajtótájékoztatóján, amelyen elbúcsúzott a szurkolóktól és a média képviselőitől.

MTI Világ

A Bild megerősíti Matthäus távozásának hírét

Lothar Matthäus otthagyja a magyar szövetségi kapitányi posztot, Brazíliába szerződik, ő lesz az első német tréner a brazil labdarúgás élvonalában - írta szerdán a Bild című német lap.

MTI Kult

Esterházy: Matthäusnak esélye sem volt

Három hét múlva jelennek meg Németországban könyvalakban Esterházy Péternek a futball világával átszőtt jegyzetei. A Németország a büntetőterületen belül (Deutschland im Strafraum) néhány részletét már lehetett olvasni a Süddeutsche Zeitung mellékletében.

MTI Világ

Matthäus vasárnapig dönt a brazil ajánlatról

Lothar Matthäus vasárnapig eldönti, hogy elfogadja-e az élvonalbeli brazil Atlético Paraná labdarúgócsapatának ajánlatát. A Sport Bild című lap értesülései szerint a szakember egyéves, december 31-ig szóló szerződéstervezetet kapott.

Öngyilkos lett egy alkalmazott a Facebook főhadiszállásán

Öngyilkos lett egy alkalmazott a Facebook főhadiszállásán

Pénzügyi vonalon mozgolódnak ifjabb Matolcsy köreiben

Pénzügyi vonalon mozgolódnak ifjabb Matolcsy köreiben

Simonka György: Joggal remélem, hogy felmentenek a vádak alól

Simonka György: Joggal remélem, hogy felmentenek a vádak alól

Három év múlva már csak elektromos buszok kerülhetnek a közösségi közlekedésbe

Három év múlva már csak elektromos buszok kerülhetnek a közösségi közlekedésbe

Százhat évesen hunyt el a legidősebb osztrák holokauszt-túlélő

Százhat évesen hunyt el a legidősebb osztrák holokauszt-túlélő

Nők százai csaptak össze a rohamrendőrökkel egy ecuadori abortusztüntetésen

Nők százai csaptak össze a rohamrendőrökkel egy ecuadori abortusztüntetésen