szerző:
MTI

Lothar Matthaus, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya 2007. december 31-ig érvényes aláírt szerződéssel rendelkezik - ezt a német szakember mondta hétfői sajtótájékoztatóján, amelyen elbúcsúzott a szurkolóktól és a média képviselőitől.

Matthaus hozzátette, hogy hétfő délután a Magyar LabdarúgóSzövetségben (MLSZ) azonnali hatállyal fel fogja bontani a szerződést, így nem lesz akadálya annak, hogy a tervek szerint február 1-től elkezdjen dolgozni a brazil Atlético Paranaense gárdájánál.

"A szövetségben is tudják, hogy igazat beszélek, az érintettek személyes érdekei azonban azt diktálják, hogy mást állítsanak, amit elfogadok és megértek" - mondta arra utalva, hogy az MLSZ korábban cáfolta, miszerint neki érvényes szerződése lenne. Matthaus elmondta: fájó szívvel búcsúzik a válogatottól és Magyarországtól.

"Kisteleki annyit árt, mint az ’54-es vereség"

"Munkatársaimmal megteremtettük a sikeres jövő alapjait, köszönöm játékosaimnak az elvégzett munkát és a szurkolóknak, hogy feltétel nélkül, végig bíztak bennem." A tréner kifejtette véleményét Bozóky Imréről, az MLSZ volt elnökéről, Pellady Péterről, a válogatott marketingmenedzseréről és Kisteleki Istvánról, a Magyar Labdarúgó Liga elnökéről.

"Bozóky Imrének köszönöm, hogy bízott bennem. Magatartása bizonyos helyzetekben vitatható volt, nem kereste a nyilvánosságot és érdekeinek az érvényesítéséért nem harcolt elég keményen, szerintem ebbe is bukott bele. Kicsit jobban is kiállhatott volna mellettem. Pellady Péternek rengeteget köszönhet a magyar futball, számos támogatót szerzett a sportágnak. Kisteleki István annyit árt a magyar futballnak, mint az 1954-es világbajnoki döntő elvesztése. Legyenek óvatosak vele, mert saját céljaira használja ki az újságírókat is!"

Övön aluli ütések?

Matthaus bírálta a magyar sportújságírókat is. Szerinte Magyarországon nem lehet megfelelni az elvárásoknak."Akik statisztikákkal akarják bizonyítani, hogy velem nem lépett semmit sem előre a magyar futball, azoknak ajánlom, nézzék meg, kikkel játszott az elmúlt húsz évben a válogatott és kikkel az utóbbi két évben. Ha kikaptunk a világbajnok Brazíliától, az volt a baj, ha megvertük Antigua és Barbudát, akkor az nem tetszett, hogy túl gyenge ellenféllel találkoztunk. Tudomásul kell venni a realitásokat: Brazíliától a legtöbb válogatott tíz meccsből nyolc-kilencet elveszít, míg mondjuk Azerbajdzsán ellen ez az arány fordított lesz. Az a kérdés, hogy melyik mérkőzésből lehet többet tanulni? Arra kérném a média munkatársait, hogy az utódomnak ne vigyenek be annyi övön aluli ütést, mint nekem! Nem biztos, hogy az utánam következő kapitány is olyan jól viseli a bírálatokat, mint én."

A szakember hozzátette: továbbra is támogatja a magyar-horvát Eb-pályázatot és kapcsolataival igyekszik segíteni, ahogy azt a május 30-i angol-magyar barátságos találkozó előkészítése során is tette. "A Wembley Stadion avatójára az én kapcsolataimnak köszönhetően hívták meg Magyarországot."

A búcsúzó Matthaus végül részvétét fejezte ki a tragikus hirtelenséggel elhunyt Zavadszky Gábor családjának.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Matthäus: a magyar fociban többet hazudnak, mint a politikában

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a nemzeti együttes olyan tehetséges, fiatal játékosokból áll, akiknek túl korán jöttek a világbajnoki selejtezők. A szakember úgy véli, hogy 2-4 év múlva lehet eredményes a gárda, ha hagyják érvényesülni.

MTI Itthon

Matthäus: radikális változásokra van szükség a magyar fociban

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya úgy látja, hibát követ el a magyar futballvezetés azzal, hogy folytatja a régi gyakorlatot, mely szerint minden Eb- és vb-ciklus kezdetén új edzőt állít a nemzeti együttes élére.

MTI Világ

A Bild megerősíti Matthäus távozásának hírét

Lothar Matthäus otthagyja a magyar szövetségi kapitányi posztot, Brazíliába szerződik, ő lesz az első német tréner a brazil labdarúgás élvonalában - írta szerdán a Bild című német lap.

MTI Világ

Matthäus Brazília felé kacsingat

A helyi Sport-TV nevű csatorna értesülése szerint Brazíliában tárgyal Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, akinek december 31-én járt le a szerződése az MLSZ-szel. A híradás alapján a német szakember csütörtökön meglátogatta az Atlético Paraná csapatának létesítményeit, és találkozott a klub vezetőivel.

MTI Világ

13 órát repülőzött a Matthäus-csapat

Londoni átszállással, több mint tizenhárom órás repülőút után megérkezett Phoenixbe a magyar labdarúgó-válogatott, amely barátságos mérkőzésen lép pályára a világbajnoki résztvevő Mexikó ellen.

MTI Világ

A dpa szerint Matthäus aláírt Brazíliában

A dpa német hírügynökség értesülése szerint Lothar Matthäus egyéves szerződést kötött a Libertadores Kupában tavaly döntőig jutott, brazil élvonalbeli Atlético Paranaense labdarúgócsapatával. Matthäus cáfol.

MTI Itthon

Matthäus: "szóban már megállapodtunk a folytatásról"

"Szóban már megállapodtunk a folytatásról" – mondta a jövőjét firtató kérdésre válaszolva Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csütörtök este, a Ronaldo és Zinedine Zidane fémjelezte düsseldorfi jótékonysági mérkőzés után a német DSF televízióban.

MTI Világ

Matthäus vasárnapig dönt a brazil ajánlatról

Lothar Matthäus vasárnapig eldönti, hogy elfogadja-e az élvonalbeli brazil Atlético Paraná labdarúgócsapatának ajánlatát. A Sport Bild című lap értesülései szerint a szakember egyéves, december 31-ig szóló szerződéstervezetet kapott.

Összesen 210 IC+ kocsit szeretne a MÁV - új mozdonyok nélkül

Összesen 210 IC+ kocsit szeretne a MÁV - új mozdonyok nélkül

Még ez a delfin is jobban vigyáz a környezetre, mint a legtöbb ember

Még ez a delfin is jobban vigyáz a környezetre, mint a legtöbb ember

10 éve fejlesztik titokban a repülőgépet, ami sok mindent megváltoztathat

10 éve fejlesztik titokban a repülőgépet, ami sok mindent megváltoztathat

Önnél is zuhog az eső? Nincs egyedül

Önnél is zuhog az eső? Nincs egyedül

Felesége szerint fejbe lőtte magát egy ukrán parlamenti képviselő, a rendőrség kételkedik

Felesége szerint fejbe lőtte magát egy ukrán parlamenti képviselő, a rendőrség kételkedik

Egy cinkotai lakásban fogták el a kórházból megszökött nőt

Egy cinkotai lakásban fogták el a kórházból megszökött nőt