szerző:
MTI

Bombariadó zavarta meg Kecskeméten a gazdaköri találkozót, amelyre eredetileg a szervezők Orbán Viktort, a Fidesz elnökét is várták, de a politikus azon nem vett részt.

Nagy-Pál Sándor a bérbeadó intézmény, a Városi Sportcsarnok gazdasági igazgatója elmondta: az esemény kezdete előtt mintegy fél órával a rendezvény helyszínére egy férfi telefonált be, közölve, hogy 6 perc múlva a sportcsarnokban 3 helyen bomba robban.

Az akkorra már szép számmal összegyűlt érdeklődőket hangos bemondón kérték fel a csarnok elhagyására, s értesítették a rendőröket is. Az azonnal kiérkező tűzszerészek átvizsgálták a kiürített sportcsarnokot, de semmilyen bombát vagy robbanóeszközt nem találtak – tájékoztatta a Bács-Kiskun megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Ezt követően megkezdődhetett a gazdaköri találkozó, amelyre minden résztvevőt csak motozás után engedtek be a rendőrök.

Kecskeméten nem ez volt az első politikai jellegű esemény, amelyet bombariadó zavart meg. Két éve, 2004 márciusában, a város egy másik sportcsarnokában ugyancsak hamis bombariadó miatt kezdődött később a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség kecskeméti szervezete és a helyi polgári körök közös rendezvénye.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Hamis bombariadó a katowicei reptéren

Pokolgépes fenyegetés miatt kiürítették Katowice nemzetközi repülőterét, amely a város közelében, Pyrzowicéban található. A bombariadó hamisnak bizonyult, a rendőrség nem talált pokolgépet.

MTI/hvg.hu Itthon

Orbán kitart az ígéretek mellett

"A következő kormánynak a szolidaritás kormányának kell lennie" - jelentette ki a korábban hangoztatott "új állammal" kapcsolatban évértékelő beszéde végén Orbán Viktor a Fidesz elnöke. Sorra vette az elmúlt hetekben már nyilvánosságra hozott elképzeléseket és ígéreteket s felvonultatta országos körútjának több "civil" szereplőjét is.

MTI/hvg.hu Világ

Lefújták a bombariadót Birminghamben

Vasárnap reggelre feloldották Birmingham belvárosának zárlatát. Előzőleg húszezer embert tepítettek ki a városközpontból. Egy buszon négy bombát hatástalanítottak

MTI Világ

Bombariadó a spanyol pénzügyminisztériumban

Bombariadó miatt kiürítették a spanyol pénzügyminisztérium egyik épületét csütörtökön Madridban - közölték a hatóságok. A rendőrség azonnal megkezdte az épület átkutatását.

MTI Itthon

Tinilány okozta a parlamenti bombariadót

Egy 14 éves tököli lány - 16 éves fiú ismerőse biztatására - fenyegetőzött kedden azzal, hogy bomba robban a Parlamentben. A rendőrség a személyi és technikai erőinek indokolatlan igénybevétele miatt felmerülő költségeket áthárítja az elkövetőkre.

MTI Itthon

Bombariadó a Parlamentben

Bombariadót rendeltek el kedden délután a Parlamentben - erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

MTI Itthon

MSZP-SZDSZ: politikai show volt az Orbán beszéd

Orbán Viktor kanyart emlegetett, de a visszakanyarodás programját hirdette meg - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője vasárnap Orbán Viktor évértékelő beszédéről. Kuncze Gábor a Mónika-show-t emlegette.

Kézilabda-vb: visszatért és játszik a válogatott kulcsembere

Kézilabda-vb: visszatért és játszik a válogatott kulcsembere

Rektor: Nem indul vizsgálat a szegedi egyetem rektorhelyettesének "ügyében"

Rektor: Nem indul vizsgálat a szegedi egyetem rektorhelyettesének "ügyében"

Inkább fizet sok nyugdíjas, csak ne kelljen a netbankot használnia

Inkább fizet sok nyugdíjas, csak ne kelljen a netbankot használnia

Akár Oscart is nyerhet a Bohém rapszódia? Kihirdették a jelölteket

Akár Oscart is nyerhet a Bohém rapszódia? Kihirdették a jelölteket

Ez érdekes: mágneses okostelefont tervezett a Samsung

Ez érdekes: mágneses okostelefont tervezett a Samsung

Oligarchák és maffiózok új szolgálati járműve lehet ez a gigantikus fekete terepjáró

Oligarchák és maffiózok új szolgálati járműve lehet ez a gigantikus fekete terepjáró