szerző:
MTI

Sűrűbben, meghosszabbított éjszakai üzemidővel, új, 200-as járatszámmal és új Volvo csuklós buszokkal járnak majd rövidesen a reptér-buszok.

A járművek reggel két perccel sűrűbben, nyolcpercenként, délelőtt három perccel sűrűbben, 12 percenként közlekednek majd. Éjszaka egy órával később, éjjel negyed egykor indul az utolsó járat a reptérről a város felé. 
   
A Fővárosi Közgyűlés bizottsági ülésén a vita leginkább a körül zajlott, hogy a javaslat szerint a buszok csak Ferihegy 2-ről a város felé haladva térnek be az 1-es terminálhoz. A Ferihegy 2-re tartó buszok kanyarodási és besorolási nehézségek miatt nem fordulnak be az 1-es terminálhoz. Úgy tűnik, egyelőre aligha változik meg. A fővárosi önkormányzat költségvetési terve, amit a hivatali apparátus készített, nem tartalmazza ugyanis annak a jelzőlámpás rendszernek a kiépítését, amivel a buszok zavartalanul befordulhatnának az 1-es terminálhoz.
   
A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület képviselője emlékeztetett rá, hogy ők már ősszel jelezték ezt a gondot. Szerintük ez azért is rendezésre vár, mivel a Ferihegy 1 az úgynevezett fapados járatoké, s így fontos, hogy legyen megfelelő buszkapcsolata. 
   
Az új Volvo-buszok - reptéri átalakításukkal - összesen 500 millió forintba kerülnek, s április elején szállítják
le azokat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ötven autóval tüntettek a túlóratörvény ellen Nagykanizsán

Ötven autóval tüntettek a túlóratörvény ellen Nagykanizsán

Az egészségével játszik, aki sok túlórát vállal

Az egészségével játszik, aki sok túlórát vállal

Babos-siker, Fucsovics-búcsú Melbourne-ben

Babos-siker, Fucsovics-búcsú Melbourne-ben

Feledékeny? Akkor díjazni fogja a MasterCard újítását

Feledékeny? Akkor díjazni fogja a MasterCard újítását

Kitiltották a parlamentből a titokban fotózó Echo Tv-st

Kitiltották a parlamentből a titokban fotózó Echo Tv-st

Megszabadult a Banksy-graffititől a frusztrált garázstulaj

Megszabadult a Banksy-graffititől a frusztrált garázstulaj