szerző:
MTI

Lamperth Mónika belügyminiszter lett az MSZP és az SZDSZ közös egyéni képviselőjelöltje Kaposváron - közölte Mózes Éva szabad demokrata politikus.

"Az MSZP és az SZDSZ szervezetei a mai napon megállapodtak abban, hogy Somogy megye 1-es számú országgyűlési választókerületében dr. Lamperth Mónika belügyminisztert, Kaposvár országgyűlési képviselőjét indítják MSZP-SZDSZ közös jelöltként a 2006. évi országgyűlésiképviselő-választáson" - olvasta be telefonon a vasárnap született megállapodást az SZDSZ Somogy megyei szervezetének elnöke.

A rövid megállapodás - amelyet Mózes Éva és Kolber István, az MSZP Somogy megyei területi szövetségének elnöke írt alá - kimondja azt is, hogy a két párt helyi szervezetei együttműködnek Kaposváron a 2006. évi önkormányzati választáson is.

Az SZDSZ egyéni országgyűlésiképviselő-jelöltjeinek korábban közzétett listájában az szerepelt, hogy a liberális párt Somogy megye 1-es számú választókerületében Jászberényi Péter számára gyűjt majd ajánlószelvényeket.

Ebben a kaposvári kerületben a jelenlegi belügyminiszter várható ellenfele a Fidesz részéről Heintz Tamás, az SZDSZ részéről pedig Csordás Endre lesz. Lamperth Mónika egyébként az MSZP országos választási listáján is szerepel: ott a 12. helyen várja a párt választási megmérettetését.

Gyurcsány a miniszterlnök-jelölt

Gyurcsány Ferenc jelenlegi miniszterelnököt javasolta az MSZP miniszterelnök-jelöltjének a tavaszi parlamenti választásokra Hiller István, az MSZP elnöke szombaton Budapesten. "A miniszterelnök-jelölt megnevezése általában súlyos feladat, de az MSZP "tagsága, sok százezer szimpatizáns, támogatóink (...) már döntöttek. Azt javaslom, hogy Magyar Szocialista Párt miniszterelnök-jelöltje Gyurcsány Ferenc legyen" - mondta a politikus az MSZP országos választmányának ülésén.

Az országos választmány tagjai a bejelentést tapssal fogadták, és egyhangúlag megszavazták. A szavazás előtt derültséget váltott ki az, hogy néhányan a testület tagjai közül azt kérdezték a politikustól, vállalja-e. 

Simon Gábor, az MSZP országos választmányának elnöke bejelentette: az országos választmány az országos elnökség javaslata alapján a kongresszusnak azt javasolja, hogy Gyurcsány Ferencet jelölje miniszterelnöknek. Az országos elnökség és a választmány együttes javaslatáról az MSZP február 18-i kongresszusa hozza meg a végső döntést.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Gyűlöletbeszéd újra: Lamperth büntetné

Lamperth Mónika belügyminiszter támogatja az MSZP tagozatainak kezdeményezését, hogy nyilvánítsák a gyűlöletbeszédet büntetendővé - közölte a Belügyminisztérium kommunikációs főigazgatója szombaton.

MTI Itthon

Lamperth személyiségi jogi keresetet indított Répássy ellen

Lamperth Mónika személyiségi jogi keresetet indított, míg férje, Jegesy András rágalmazás miatt feljelentést tett Répássy Róbert ellen, mert álláspontjuk szerint a fideszes képviselő hamis összefüggésbe hozta őket Kulcsár Attilával - közölte jogi képviselőjük hétfőn. A keresetben alperesként szerepel a hvg.hu főszerkesztője is.

Itthon

Megkezdődött a Lamperth kontra hvg.hu per

A Fővárosi Bíróság Pataki Árpád vezette tanácsa hétfő délelőtt megkezdte a Lamperth Mónika belügyminiszter kezdeményezte személyiségi jogi per tárgyalását. Az alperesek között – Répássy Róbert fideszes képviselő, Kóbor-Nagy Zoltán, a Hír Tv korábbi főszerkesztője és a Magyar Nemzet kiadója mellett – ott van a hvg.hu kiadója és Hirschler Richárd, hírportálunk főszerkesztője is.

MTI Itthon

Fidesz: volt üzleti kapcsolat Lamperth férje és a Britton között

A Fidesz közölte: birtokába került dokumentumok szerint mégis volt üzleti kapcsolat Lamperth Mónika belügyminiszter férjének ügyvédi irodája és a Britton Kft. között, ezért azt várják a kormányfőtől, hogy mentse fel “alkalmatlan” belügyminiszterét.

MTI Itthon

Gyurcsány: nem küldöm el Lamperth Mónikát

A kormányfő nem kívánja leváltani belügyminiszterét, a tárca új államtitkárát pedig szerdán nevezi meg. A miniszterelnök a közszolgálati rádiónak adott, kedd reggel sugárzott interjújában nem kívánt személyi kérdésekről nyilatkozni.

Sebestyén Balázsnak már két éve telke van a Holdon

Sebestyén Balázsnak már két éve telke van a Holdon

Pestises vaddisznóktól tartanak a Felvidéken

Pestises vaddisznóktól tartanak a Felvidéken

Kiss-Rigó László egyházmegyéjének épül wellnessközpont állami milliárdokból

Kiss-Rigó László egyházmegyéjének épül wellnessközpont állami milliárdokból

Bűzös lé folyik a kukásautókból a II. kerületben

Bűzös lé folyik a kukásautókból a II. kerületben

Vigyázzon, adatait ellopó átverés a 99%-os akcióban kínált, olcsó Microsoft Office

Vigyázzon, adatait ellopó átverés a 99%-os akcióban kínált, olcsó Microsoft Office

Ahol annyi a kísértés

Ahol annyi a kísértés