szerző:
MTI

A havazás nem okoz különösebb fennakadást az ország közlekedésében, illetve Budapest tömegközlekedésében.

A legtöbb hó, mintegy 20–25 centiméternyi, Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyében esett, de a fővárosban és Pest megyében is elérte a 10-15 centimétert.

Nagyobb közlekedési baleset csütörtök reggelig nem történt. Borsodban és Nógrádban jellemzőek voltak árokba csúszások, elakadások.

A főváros környékén az M0-ás autóút Anna-hegyi szakaszán, valamint az M7-es autópálya és az M0-ás találkozásánál az éjszakai órákban kamionok akadtak el.

Meghibásodott a váltója, így a budapesti 6-os villamos nem tud bemenni a Móricz Zsigmond körtéri végállomásra, a járat a 4-es villamos vonalán közlekedik. Az autóbuszok viszont a hegyi útvonalakon is járnak. A 16-os azért nem tud feljutni a Várba, mert két szabálytalanul parkoló autó akadályozza a Hunyadi János utcában.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében minden út járható, az éjszakai órákban 26 munkagép dolgozott a folyamatosan hulló hó eltakarításán. A főutak latyakosak, hókásásak, az alsóbbrendűek havasak.

Az Alföld közepén szerda estétől 5-8 centiméter közötti hó hullott, jelenleg is havazik, a látási viszonyok korlátozottak. Valamennyi helyközi autóbuszjáratuk elindult, a havazás miatt 5-10 perces késésekre lehet számítani.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Késnek a vonatok a MÁV több vonalán

Késnek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok, illetve a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon, mert a szolnoki pályaudvaron a havazás akadályozza a váltóberendezés állítását.

Ijesztő kezdés után taroltak a címvédő Babosék Ausztráliában

Ijesztő kezdés után taroltak a címvédő Babosék Ausztráliában

Holnap zár a Rejtett történetek című kiállítás

Holnap zár a Rejtett történetek című kiállítás

100 millió éves titok derült ki a Szaturnusz gyűrűiről

100 millió éves titok derült ki a Szaturnusz gyűrűiről

Tovább nőtt a mexikói vezetékrobbanás halálos áldozatainak száma

Tovább nőtt a mexikói vezetékrobbanás halálos áldozatainak száma

Mit akar a Renault a Nissan-tól, és a Nissan a Renault-tól?

Mit akar a Renault a Nissan-tól, és a Nissan a Renault-tól?

Nem kicsit arrogáns ez a luxusautós - videó

Nem kicsit arrogáns ez a luxusautós - videó