szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP nem azért fogja megnyerni a következő választásokat, mert feljebb való a versenytársainál, hanem mert a problémákra választ adó és megvalósítható programja van - mondta szerdán Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Szombathelyen.

"A magyar baloldalon a sor, hogy elfogadtassa mindenkivel, hogy bizony egy tisztességes, nyugodt ország, demokratikus Magyarország csak úgy tud létezni, hogy a bal mellett létezik a jobb, hogy a szociáldemokraták mellett Magyarországon vannak konzervatívok, vannak szabadelvűek, és nem azért mi fogunk győzni, mert mi többet érünk, feljebb valók vagyunk, mert mi vagyunk az igazi magyarok,(...) ugyan dehogy, hiszen mind a tízmillió igazi magyar, mi azért fogunk győzni, mert most nekünk van igazunk" - jelentette ki.

Gyurcsány szerint a választók könnyű helyzetben vannak, hiszen két jól elkülönülő álláspont helyezkedik szemben egymással. Az egyik azt mondja, hogy "én mint politikus megvédelek benneteket, megállítom a határon a versenyt, itt vagyok hatalmas nagy testemmel, ne moccanjatok, megvédelek benneteket mindentől, (...) senkinek nem kell tennie semmit, csak figyelnie énrám, a jóságos vezetőre".

"Erre én azt mondom, nem láttam még csapatot, amelyik verseny nélkül győzni tudott volna. Magyarország csak akkor lesz sikeres, ha felveszi végre a kesztyűt, és hajlandó lesz eldönteni, hogy miben lesz sikeresebb, mint bárki más" - hangoztatta.

Szerinte az Új Magyarország programjában a szocialisták 15 év óta először azt a lehetőséget kínálják fel, hogy határozzuk meg közösen azt a három dolgot, amiben a legjobbak kívánunk lenni, és azt a három dolgot fejlesszük minden erőnkkel. "A közlekedéstől az oktatásig új lehetőségeket fogunk teremteni, és megemeljük Magyarországot, valamennyiünk boldogulására" - mondta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Választás 2006

Az OVB eltiltotta Bagó Zoltánt a további jogsértéstől

Bagó Zoltán kalocsai lakos megsértette a választási eljárásról szóló törvényt, ezért az általa elkövetett jogszabálysértést a bizottság megállapította és a további jogszabálysértéstől eltiltotta - közölte Kunsági Ferenc, az illetékes választási bizottság elnöke.

Választás 2006

Fidesz: 193, MSZP: 175, SZDSZ: 18 mandátum

Teljes a meccsnull a kormánypártok és a Fidesz közt. A Marketing Centrum friss kutatása hárompárti parlamentet valószínűsít. Minden nyolcadik választó az utolsó héten dönti el, hogy kire adja voksát.

hvg.hu Választás 2006

Pártszlogenek háborúja

Kevesebb humor, kevesebb pátosz, kevesebb radikalizmus, több általánosság, hogy mindenki értse, és senkit se sértsen – ez jellemzi a négyévente újra és újra felbukkanó politikai szlogenkiállítás idei eresztését.

Szabadlábra helyezték a Barcelona volt elnökét

Szabadlábra helyezték a Barcelona volt elnökét

1,3 milliárdot kapnak önkormányzatok, a fővárosban csak két fideszes kerületnek jut a pénzből

1,3 milliárdot kapnak önkormányzatok, a fővárosban csak két fideszes kerületnek jut a pénzből

Ötéves börtönbüntetésre ítélték Traian Basescu volt román elnök lányát

Ötéves börtönbüntetésre ítélték Traian Basescu volt román elnök lányát