szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A "Style Hong Kong" kiállításnak szeptember 11-13. között a Budapesti Kongresszusi Központ ad otthont, több mint 100 hongkongi vállalat több ezer termékét mutatják be. Az eseményen részt vesz maga Miss Hongkong 2006, és lesz hagományos teaszertartás is.

A szépségkirálynő és a modellek.
Budapesti promóció Hong Kong gazdaságának 
A Hongkongi Kereskedelemfejlesztési Tanács (HKTDC) hétfőn megnyitotta első nagyszabású, önálló magyarországi kiállítását, a „Hongkongi Stílus”-t. Többek között elektromos és elektronikai cikkeket, háztartási gépeket, ismeretterjesztő játékokat, ruhákat és ékszereket mutatnak be. Részt vesznek a rendezvényen olyan hongkongi logisztikai szolgáltatók is, melyek a helyi partnerekkel kívánnak kapcsolatokat kiépíteni.

Jeffrey Lam, az üzletemberekből és a HKTDC tagjaiból álló küldöttség tagja a megnyitón kifejtette: a kelet-európai térségben Magyarország a hongkongi termékek legnagyobb piaca. Tavaly Hongkong 7,74 milliárd hongkongi dollár értékben, azaz csaknem 1 milliárd US dollárért exportált Magyarországra, ez 28 százalékos növekedést jelentett 2004-hez képest. Ugyanakkor a magyar export tavaly mindössze 120 millió US dollárt tett ki. A kiállítás egyik célja, hogy tudatosítsa: Hongkong változatlanul Ázsia beszerzési központja.

A rendezvény során a látogatók valódi kínai teaszertartáson vehetnek majd részt. Lesz sorshúzás is, amelyen maga a 2006-os Miss Hongkong asszisztál. A megnyitásra érkezett delegáció kedden Prágában folytatja Kelet-Európai körutazását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Gyurcsány Hongkongban

Harminc hongkongi vállalat vezetőjével találkozott Gyurcsány Ferenc Hongkongban.

Panoráma Világ

Üveg-acél jégvermek Hongkongban

Hongkong több más mellett azzal is hírnevet szerzett magának, hogy ott működnek a világ leghidegebb irodaházai, az üveg-acél toronyépületekben ugyanis túlműködtetik a légkondicionáló berendezéseket – állapította meg egy vasárnap nyilvánosságra hozott tanulmány.

MTI Világ

Bambuszrudak a gumibotok ellen Hongkongban

Évtizedek óta nem volt példa olyan súlyos utcai erőszakra Hongkongban, amilyen szombaton. Mintegy kétezer globalizációellenes tüntető és 400 rohamrendőr vívott szabályos utcai harcokat egész nap a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) miniszteri értekezletének helyszíne körül.

Világ

A demokráciáért tüntettek Hongkongban

A diákok pénteken általános választások kiírását követelték Pekingtől. A rendőrség brutálisan lépett közbe. Előző nap háromezres megmozdulást tartottak a hongkongi parlament előtt a honkongi alkotmány értelmezéséről ma kezdődőtt pekingi tanácskozás ellen tiltakozva.

Mégis mekkora bravúrra lesz szükség Európa beoltásához koronavírus ellen?

Mégis mekkora bravúrra lesz szükség Európa beoltásához koronavírus ellen?

Rendőrök védik a Trump-hívektől a georgiai választási biztost

Rendőrök védik a Trump-hívektől a georgiai választási biztost

Jobbak lennénk, mint hittük?

Jobbak lennénk, mint hittük?