Az új MSZP-székház az István utcában lesz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A szocialista párt új székháza a VII. kerületi István utcában lesz – nyilatkozta Hiller István, az MSZP elnöke.

"Szerény, praktikus és egy országos párt tevékenységére teljes mértékben alkalmas épületről van szó, amelyik esztétikusabb és olcsóbb fenntartású, mint a jelenlegi székház" – fogalmazott a politikus.

Hiller olyan új épületben gondolkodott, amelynek nincs előtörténete. Az építési tervek és a belső berendezés tervei már készen vannak. Az új elnök olyan dokumentációt és olyan telket vehet át, amelyre már csak fel kell húzni az épületet – fűzte hozzá.

Hiller István azt mondta: a dokumentáció "nem tegnap készült el", hanem 2005 tavaszának végén. Mint mondta, akkor nem látta alkalmasnak az időt arra, hogy a választási kampány előtt a pártot székházépítésbe vigye bele, mert úgy vélte, az építkezés kampánytémává válna. Ezért döntöttek úgy, az ő javaslatára, hogy a terveket a választások után valósítják meg.

A Köztársaság téri épület sorsáról végleges döntés még nincs. Hiller szerint amikor átköltöznek az új székházba, akár a Köztársaság téri székházból, akár egy bérelt épületből, addigra döntenek majd a Köztársaság téren álló épületről.