szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megköszönve olvasóink hűségét, boldog húsvéti ünnepeket kíván a HVG Online stábja.

Boldog húsvétot!
© AP
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Gőgh Csilla Gasztro

Húsvéti meglepetések kicsit másként

Minden ünnepnek megvan a maga gasztronómiai hagyománya. A húsvét sem képzelhető el kalács, sonka, tojás, bárány nélkül. De muszáj mindig mindent ugyanúgy az asztalra tenni, mint ahogy megszoktuk? Vagy lehet kicsit másként is? A vargánya krémleves hamis tojással, a báránycomb szelet édesköményes zöldségágyon, félig szárított cukorparadicsommal, a menüsor végén pedig a rántott kalács rózsafagylalttal új színt hozhat a húsvéti palettára. Úgy ahogy a Bock Bisztró mesterszakácsa, Bíró Lajos tálalja nekünk.

Itthon

Hol vegyük a húsvéti sonkát?

Csodálatosan illatozó parasztsonkákat lehet kapni a pesti piacokon, igaz, meg kell fizetni az árát. Ha biztosra akarunk menni, és el akarjuk kerülni a jóféle húsvéti húsokra legfeljebb csak hasonlító termékek vásárlását, ne habozzunk, keressük fel a vásárcsarnokok pultjait.