szerző:
MTI

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) saját honlapján reagált a 2012-es Európa-bajnokság helyszínének kijelölése után több helyről megfogalmazott kritikákra, melyek szerint a futballszervezet nem fordított kellő figyelmet az elengedhetetlen sportdiplomáciai lépésekre.

 

Szieben László, a legutóbbi közgyűlésen megszüntetett Magyar Labdarúgó Liga korábbi elnöke még pénteken azt mondta, hogy szerinte sikeresebb lett volna a magyar-horvát kandidálás, ha megtarthatják pozícióikat azok a vezetők, akiket jól ismertek az UEFA-n belül. "Az MLSZ elnöke kivégezte azokat az embereket, akik hét-nyolc éve jó kapcsolatokkal rendelkeztek az európai szövetségben. Nálunk kommunikációs üzlet lett az Eb-pályázat" - jelentette ki.

Az MLSZ csatolt dokumentumként közzéteszi Berzi Sándor akkori főtitkár 2006. április 6-án az európai szövetség (UEFA) részére írt levelét, melyben javasolja, hogy erősítsék meg az UEFA-nál betöltött tisztségeiben Bozóky Imrét, Mezey Györgyöt, Puhl Sándort, Makray Balázst, Huszár Istvánt, Kereki Zoltánt és Berzi Sándort. "Már egy évvel ezelőtt is félreérthetetlenül megfogalmazódott ugyanis az igény, hogy a tapasztalt, ismert és tekintélyes szakemberekre, az ő segítő közreműködésükre az Eb-pályázat hőn óhajtott sikere érdekében feltétlenül szüksége van a magyar labdarúgásnak.

Az mindenképpen sajnálatos tény, s a végeredményt – számunkra negatív irányba – befolyásoló tényező volt, hogy ez a szándék épp azok részéről nem talált fogadókészségre, akik most a kifogásaikat a leghangosabban hangoztatják" - olvasható az MLSZ honlapján.

A 2012-es kontinensvetélkedőt az UEFA végrehajtó bizottságának április 18-i döntése értelmében Lengyelország rendezi közösen Ukrajnával. A helyszínről döntő szavazás során a győztes pályázóra 8, a második helyen végző Olaszországra 4 voksot adtak, Magyarország és Horvátország egyetlen szavazatot sem kapott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

EB-2012: Platini szerint nincs vesztes

Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke úgy véli: Lengyelország és Ukrajna győzelmével jó helyre került a 2012-es Európa-bajnokság.

MTI Itthon

Gyárfás sírva rohant ki a teremből

Gyárfás Tamás, a magyar-horvát kandidálást előkészítő magyar szervezőbizottság vezetője a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság helyszínének bejelentését követően nyilatkozat közben elsírta magát és távozott. Gyurcsány szerint nem érdemes feladni. Ugyanezen a véleményen van Schmitt Pál, a MOB elnöke is.

MTI Itthon

Gyárfás Tamás Platinivel tárgyalt Zágrábban

Gyárfás Tamás, a 2012-es magyar-horvát Európa-bajnokság pályázati szervezőbizottságának honi elnöke csütörtökön Zágrábban tárgyalt Vlatko Markoviccsal, a horvát szövetség elnökével és Michel Platinivel, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának a tagjával.

Érdemes óvatosnak lenni a reklámozott ingyenhitellel

Érdemes óvatosnak lenni a reklámozott ingyenhitellel

Kivágták Svájc legmagasabb fenyőfáját, de előtte azért megölelgették – fotók

Kivágták Svájc legmagasabb fenyőfáját, de előtte azért megölelgették – fotók

Kibírná egy évig okostelefon nélkül? És ha 28 milliót kap ezért?

Kibírná egy évig okostelefon nélkül? És ha 28 milliót kap ezért?

Így dolgozza be magát egy magyar Zaporozsec a világsajtóba

Így dolgozza be magát egy magyar Zaporozsec a világsajtóba

Eminens a törésteszten: szuperbiztonságos a Győrben gyártott új Audi Q3 - videó

Eminens a törésteszten: szuperbiztonságos a Győrben gyártott új Audi Q3 - videó

Fülke: Mi lesz Németországgal Merkel után?

Fülke: Mi lesz Németországgal Merkel után?