szerző:
hvg.hu

Molnár Ferenc buszsofőr belógott a BKV-vezetők sajtótájékoztatójára, ahol nem győzték meg arról, hogy nem adják ki alvállalkozóknak a buszvonalakat. Az alvállalkozók bevonása ugyanakkor azt jelzi, hogy a BKV nem működik hatékonyan. Ráadásul naponta buszok tömege robban le. Londonban bezzeg nincs állami szolgáltató, csak magáncégek, amelyek egymással versenyeznek. BKV-videóinkat láthatják.

Kedd délután folytatódtak a tárgyalások a BKV-sztrájkbizottság és a cég vezetői között. Ugyanebben az időben mutatták be a BKV új paraméterkönyvét. Közben a napi működés területén elképesztő állapotok uralkodnak. Bármilyen hálózatot üzemeltethet a BKV és akár alvállalkozók is - közölte a cég a buszsofőr kérdésére. Ez azonban azt jelzi, nem hatékony a BKV. Pedig - mondja Vitézy Dávid VEKE-vezető, BKV-s fb-tag - feltűnő, hogy az önkormányzati BKV-nak az állami Nógrád Volán hatékonyabb alvállalkozója tud lenni. A buszsofőrök vádolnak.


Van itt kábeltévés tanácsadás, metrószerződés, amelynek előbb volt meg az összege, mint hogy a feladat meglett volna, s egy másik tanácsadócéget bíztak meg, hogy a feladatokat kitalálják. Hat tanácsadói szerződést kötöttek közbeszerzés nélkül, pedig azzal kellett volna - Vitézy Dávid a gyanús szerződéseket sorolja.Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Kult

Megmutatjuk Koncz Zsuzsa hálószobáját - videó

Beszélgetés Can Togay Jánossal, a berlini Collegium Hungaricum filmrendező-germanista igazgatójával, aki megmutatja, hol aludt Koncz Zsuzsa. Terve, hogy átköltöztesse, illetve újrapozicionálja a berlini magyar kulturális intézetet.

MTI Itthon

"Tudta-e Ön ..."-kampánnyal harcolnak a BKV-szakszervezetek

A buszokon és végállomásokon elhelyezett plakátokon kér támogatást az utasoktól a munkabeszüntetést bejelentő BKV-szakszervezeteket képviselő sztrájkbizottság. A csütörtökön hajnalban megjelent plakátokon a fővárost hibáztatják a cég rossz anyagi helyzetérét.

MTI Itthon

Új midibuszt tesztel a BKV

Új, alacsonypadlós midibuszt tesztel szerdától, öt napon keresztül a BKV a 10-es busz vonalán, a tapasztalatok begyűjtésében az utasokra is számítanak.

hvg.hu Itthon

Lerohadt épületek és szemét Budapest belvárosában - videó

Vajon hány olyan európai fővárost találunk, amelynek kitüntetett, belvárosi kerületeiben a szépséges paloták mellett ennyi - időnként veszélyesen -elhanyagolt épület, ennyi szemét és kutyapiszok van, mint amennyi Budapesten. Megmutatjuk, mire gondolunk.

MTI Itthon

Támogatják a BKV új paraméterkönyv-javaslatát

A jövő héten a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottsága elé kerül a BKV ez évi paraméterkönyvének, összmenetrendjének legújabb változata - közölte Lakos Imre, a testület elnöke.

MTI Karrier

Megállapodás-tervezet a BKV vezetőségének

Megállapodás-tervezetet nyújtott át a sztrájkbizottság a BKV vezetőségének a csütörtöki tárgyaláson - közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője az egyeztetés után.

hvg.hu Itthon

Boldogság, hungaropesszimizmus és "sok bunkó ember" - videó

Mennyire értékeli ön a boldogságát egy tízes skálán? Függ-e a boldogság az anyagiaktól? Mit gondolnak rólunk az itt élő külföldiek? Kik ajánlják Istent? Van-e nyelve a boldogságnak? Mindent megtudhat az utca emberének bölcs válaszaiból.

hvg.hu Itthon

"Ne hagyjuk, hogy a bűnözők irányítsanak!" - videó

Hatvanmilliárd forinttól esik el az állam, legalábbis a marihuána legalizálásáért küzdő Kendermag Egyesület szerint ennyi adóbevételt jelentene, ha a könnyű drogokat legalizálnák. A tüntetést s az ellentüntetést azonban elmosta az eső.

Vona Gábor a zuhany alatt találta ki a Magyar Gárdát

Vona Gábor a zuhany alatt találta ki a Magyar Gárdát

Románia megnyerte: ott a legtöbb a kerti WC az EU-ban

Románia megnyerte: ott a legtöbb a kerti WC az EU-ban

Kósa megmagyarázta, miért kell lezárni éjszakánként az aluljárókat

Kósa megmagyarázta, miért kell lezárni éjszakánként az aluljárókat

Autoriter vezetőként beszélt Orbánról John Oliver

Autoriter vezetőként beszélt Orbánról John Oliver

Csúnyán megleckéztette Belgiumot a svájci válogatott

Csúnyán megleckéztette Belgiumot a svájci válogatott

Felújították a 108 éves Frankensteint, és elég para lett az eredmény – videó

Felújították a 108 éves Frankensteint, és elég para lett az eredmény – videó