szerző:
MTI

Dulakodás alakult ki a volt jegyző és két biztonsági őr között az esztergomi képviselő-testület csütörtök éjjeli ülésén, amikor a két és fél éve elbocsátott jegyző kiosztotta a bíróság másodfokú végzését, miszerint az önkormányzat köteles visszavenni az állásába, valamint törvényességi észrevételt tett a tárgyalt napirendi ponthoz - erről maga az érintett beszélt pénteken.

Csomor Sándor elmondta, háromszor próbált meg szót kérni, mindhárom alkalommal a biztonsági őr fojtotta belé a szót. Másodszor a polgármester megfenyegette, hogy legközelebb kivezetteti az ülésről, majd következő felszólalási kísérleténél két őr rángatni kezdte. A televíziós kamerák előtt történt incidens közben egyik képviselő sem lépett közbe, az őröket végül a polgármester rendelte vissza,

A volt jegyző ahhoz az előterjesztéshez tett volna törvényességi észrevételt, melyben a képviselők végül elfogadták, hogy a város öt év alatt 1,4 milliárd forintért megvásárol egy mélygarázst attól a vállalkozótól, akinek korábban ugyanazt a telket szállodaépítésre értékesítették 213 millió forintért.

Az incidenst követően az ülésen felolvastak egy állásfoglalást, melyet a városháza 13 vezető köztisztviselője írt alá. Ebben leszögezik; "A jelenlegi helyzetben nem látjuk annak esélyét, hogy Csomor Sándor munkába állása esetén a hivatal működőképessége megtartható lenne. Mindenki számára világos, hogy az önkormányzati törvényben megtestesülő jogalkotói szándék a polgármester, a képviselő-testület és a jegyző együttműködésére vonatkozóan, jelen körülmények között nem biztosítható."

Csomor Sándor korábban elmondta, kétszer mentették fel a jegyzői posztról. Először két és fél éve, amikor az esztergomi élményfürdő építésénél nem írt alá törvénytelennek tűnő dokumentumokat. Később újra felmentették, arra hivatkozva, hogy nem tett esküt a testület előtt; a jegyző birtokában van ugyanakkor a polgármester által aláírt esküokmány.

Időközben mind az első fokon, mind a másodfokon eljáró bíróság kötelezte az önkormányzatot, hogy vegye vissza állásba a volt jegyzőt. A bíróság először kétszázezer, majd a napokban ötszázezer forintra büntette a várost az intézkedés végre nem hajtásáért és kilátásba helyezte, a rendőrség közreműködését rendeli el, hogy a jegyző elfoglalhassa hivatalát. A Tatabányai Munkaügyi Bíróság elmaradt jövedelmén túl, kártérítésként és perköltségként első fokon 24 millió forint kártérítést ítélt meg Csomor Sándornak.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Dulakodás és elnapolás a Magyar Gárda perén

A Magyar Gárda több tagja megpróbálta megakadályozni, hogy az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) képviselői is bejussanak szerdán délután a gárda feloszlatására kezdeményezett per első napján a Fővárosi Bíróság tárgyalótermébe. A per tárgyalását május 19-re elnapolták.

Világ

"Nagy dulakodás lesz"

Tomy Lapidot, a magyar ajkú, szókimondó izraeli újságiró-politikust nem kell bemutatni a magyar olvasóknak. Lapid a Knesszet (az izraeli parlament) tagja, az ország harmadik legerősebb pártjának, a Sinuj pártnak a vezére, az előző kormány igazságügyi minisztere. A hvg.hu-nak adott exkluzív interjúban Tomy Lapid a küszöbönálló eseményekről és az izraeli politikáról beszél.

MTI Világ

Dulakodás szakította félbe a Korea-közi tárgyalásokat

Dulakodás tört ki az észak- és a dél-koreai küldöttség két tagja között csütörtökön egy közös halászati övezetről szóló tárgyalásokon, emiatt rövid időre félbeszakadtak az egyeztetések Észak- és Dél-Koreát elválasztó határ térségében, a demilitarizált övezetben fekvő Panmindzsonban.

MTI Itthon

Gyanúsítottak lettek a rendőrökkel dulakodó vízilabdások

Gyanúsított lett az a két vízilabdázó, akik másfél héttel ezelőtt egy igazoltatás során incidensbe keveredtek a rendőrökkel Budapesten, az I. kerületi Alagút utcában - közölte Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Az incidensben érintettek egyike Kósz Zoltán, a Sydneyben olimpiai bajnoki címet szerző magyar csapat tagja, a történtek másik résztvevője Petőváry Zsolt vízilabdázó volt.

MTI/hvg.hu Itthon

Dulakodás igazoltatott autósok és rendőrök között

Dulakodás volt pénteken hajnalban a Budapest I. kerületi Alagút utcában, harminc méterre az Alagút bejáratától két férfi és az őket igazoltató rendőrök között; a két személyt előállították – számolt be egy szemtanú. Értesüléseink szerint Kósz Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó és egyik csapattársa vett részt az incidensben.

A megvádolt Simonka a hvg.hu-nak: Ártatlan vagyok

A megvádolt Simonka a hvg.hu-nak: Ártatlan vagyok

Videón, ahogy Orbán megpróbálja kirángatni a táblát Hadházy kezéből

Videón, ahogy Orbán megpróbálja kirángatni a táblát Hadházy kezéből

Két újabb melegrekorddal indult a kedd

Két újabb melegrekorddal indult a kedd

Letartóztatták azt a három férfit, akik kirámoltak egy óbudai lakást

Letartóztatták azt a három férfit, akik kirámoltak egy óbudai lakást

Felfüggesztették Varju László mentelmi jogát

Felfüggesztették Varju László mentelmi jogát

Kövér a kurdokról: Európa a miénk, Szíria az övék – videó

Kövér a kurdokról: Európa a miénk, Szíria az övék – videó