Város lett Isaszeg

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ma nem lehet korszerű az a politika, amely csak szűk hatalmi érdekek alapján fogalmazza meg tennivalóit, legyen az bármely oldalé – jelentette ki Szili Katalin szerdán a Pest megyei Isaszeg városavató, augusztus 20-i ünnepségén.

Az Országgyűlés elnöke kifejtette: több mint hiba, politikai bűn a hosszú távú érdekeket feláldozni valamiféle paktum létrehozására. Csak az együttműködés és az összefogás lehet eredményes. Az összefogás és az egység  közösségteremtő erejére már az államalapító Szent István is felhívta a figyelmet.

„Ami ma előttünk áll, a nemzeti egység, az élhető világ politikai programja, és ennek a nemzetnek a nagy többsége ezt akarja” – jegyezte meg. A mai világunkban a közösségek ünnepét pontosan azok az ordibáló tömegek teszik tönkre, amelyek nem tudják, milyen közösen örülni és a közösség egységét szolgálni – mondta, utalva az ünnepi beszédét megzavarni próbáló, bekiabáló  és árpádsávos zászlókat lengető csoportra utalt.

Az Országgyűlés elnöke átnyújtotta Hatvani Miklósnak, a 11 ezer lakosú Isaszeg polgármesterének a köztársaság elnöke által aláírt, a városi rangot tanúsító dokumentumot. A művelődési ház előtt tartott ünnepségen hozzávetően 300-an vettek részt. Közöttük volt a „Hazaárulók! Tönkeretettétek az országot!” feliratú transzparenseket magasba tartó, s a kormányt szidalmazó bekiabálók mintegy 15-20 fős csoportja, akik a házelnök beszéde után elvonultak. Rendőri beavatkozásra nem volt szükség.